Inspiration Rejseguides

Bangkok Guide: 5 ting du SKAL opleve i den fascinerende storby

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Mange oplever Bangkok som larmende og kaotisk, og besøger byen blot for at få en god nats søvn inden turen går videre mod det sydlige Thailand. Det er en skam! Bangkok er fuld af gode oplevelser, smukke seværdigheder og andre skjulte skatte. Jeg har selv tilbragt meget tid i Bangkok og her får du mine 5 forslag til hvad du SKAL opleve, når du besøger Thailands fantastiske hovedstad.

Besøg Chatuchak Weekend Market

Hvis dit besøg i Bangkok falder hen over en weekend, bør du ikke snyde dig selv for en tur til det populære Chatuchak Weekend Market. Et kæmpe stort, uoverskueligt, kaotisk, men helt fantastisk marked! Markedet består af mere end 15.000 forskellige boder, som sælger alt fra keramik til tasker og hundehvalpe. Er du på jagt efter de populære secondhand Levi’s shorts, kan du også gøre et kup i en af de mange denim-boder. Prøverum findes ikke, men du kan få et lagen omkring dig, og skifte tøj derunder – det er en del af oplevelsen. Mellem kæledyr, tøj og træfigurer findes også en masse lækre madboder, som man heller ikke bør snyde sig selv for at opleve – prøv lidt forskelligt fra boderne og jeg garanterer en forkælelse af dine smagsløg! Man bør afsætte en halv til en hel dag for at få det maksimale udbytte af markedet. Og når fødderne bliver ømme, snupper man bare en billig fodmassage og en friskpresset kold juice, så er man klar igen.

Du kan læse mere om markedet her: Chatuchak Weekend Market

Bangkok guide

Skybar @ Lebua State Tower

Har du set “Tømmermænd i Thailand”, har du også bemærket den luksuriøse skybar, hvor en del af filmen er optaget. Baren ligger på 64. etage på toppen af Lebua State Tower, og du kan komme derop helt gratis (dog kræves det at badebukser og -tøfler er byttet ud med et mere anstændigt outfit). Tag derop inden solen går ned og oplev den smukke solnedgang, mens du nyder en iskold drink. En drink koster lidt mere end 100 danske kroner, men da entréen er gratis er den smukke udsigt og gode stemning pengene værd! Skybaren er et must at besøge når du kommer forbi Bangkok. Hvis du vil forkæle dig selv ekstra meget, kan du jo også overveje en nat på det fem-stjernede hotel, Lebua, som ligger på etagerne under skybaren.

Hvis du vil se billeder fra hotellet eller måske booke en overnatning, så kan du gøre der her: Hotel Lebua Bangkok

Bangkok guide

Gå i biografen

Selvom det kan lyde skørt at søge indenfor når man endelig er i varmen, så er biograferne i Bangkok et besøg værd. Dels på grund af de billige entrébilletter, dels på grund af de komfortable sæder eller sofaer, men allermest fordi man kan få popcorn med karamelsmag! Filmene er ofte de samme internationale film, som vises i biograferne herhjemme, og de kan ses med engelsk tale (vær opmærksom på det, når du bestiller). Du kommer helt sikkert ud for, at der bukkes for kongen som dukker op på skærmen som en del af forfilmen – så hvis alle andre rejser sig op, så følg med, og gør det samme.

Vil du en tur i biffen? Paragon Cineplex er en af Bangkoks største. Se placering, anmeldelser og meget mere her: Paragon Cineplex

Bangkok guide

Kør i tuk tuk

Siger man Thailand, siger man også tuk tuk. En tur i en tuk tuk er en oplevelse i sig selv. Der er dog et par ting, man bør være opmærksom på: Chaufførerne har aftaler med forskellige skræddere i byen om at sende turister forbi butikken i bytte med lidt penge til benzin. Der er ikke noget farligt ved det, de vil bare gerne have jer til at kigge i butikkerne og virke interesserede. Aftal derfor på forhånd med chaufføren, at der ikke skal være nogle stop på turen. Husk også at aftale en pris på forhånd, så bliver I også kørt direkte til destinationen i stedet for en lille omvej og en lidt højere pris. De gør hvad de kan få en ekstra håndøre, hvis de kan fornemme at du er ny i byen, men hvem havde ikke gjort det, hvis muligheden øjnede sig.

Bangkok guide

Sejltur i Bangkoks kanaler

Hvis du kunne tænke dig at se en lidt anderledes del af Bangkok, bør du tage en sejltur på floden, som løber mellem Bangkoks høje skyskrabere og trafikerede veje. Oplev det lokale liv i byens kanaler (klonger), som danner et netværk af vejsystemer, hvor postbåde, skraldebåde og handelsbåde, der sælger alt fra klipklappere til thailandske retter, har sin daglige gang. Langs kanalerne kan du se hvordan de lokale bor og lever, og der er mulighed for forskellige stops ved blandt andet kunstnere, templer og en orkidefarm. Du vil se alt fra store flotte huse til beskedne små blikskure, og det er en fin kontrast til Bangkoks ellers hektiske hverdag.

Vil du gerne opleve Bangkok til vands? Book en turen her: Bådtur Bangkok

Bangkok guide

Vil du læse mere om Bangkok? Susanne har tidligere skrevet et gæsteindlæg på bloggen, omkring hvordan man forelsker sig i den fascinerende storby. Det kan du læse her: Susannes guide til Bangkok

Oliver fra Travelscoop

Mit navn er Oliver, og jeg er en 25-årig nordjyde med rejsefeber. Med en masse rejseerfaring i rygsækken finder jeg dagligt de bedste rejsetilbud til dig. Du kan læse mere om mig (og Travelscoop) ved at klikke HER. __________________________________________________________________________________________________ Dette indlæg kan indeholde affiliate-links (reklamelinks).

2 Comments

 1. Avatar
  Lykke nielsen Reply

  Årh dine rejser ser så lækre og billige ud.. Tør bare ikk springe ud i det på egen hånd.. 😥

  • Oliver fra Travelscoop

   Hej Lykke.

   Tak for din kommentar – og de fine ord!

   Hvad holder dig fra at tage afsted på egen hånd? 🙂 Er det selve bookingprocessen du er “bange for” eller hvordan?

Skriv en kommentar