Gæstebloggere Inspiration Rejseguides

En weekend i Ho Chi Minh City

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Jeg hedder David, er 22 år gammel og har arbejdet og rejst i Vietnam flere gange. Jeg har boet i Ho Chi Minh City, hvor jeg har udforsket byen og oplevet hvad byen har at byde på – både dag og nat. Går du med tankerne om en weekend i Ho Chi Minh City? Så læs med her!

En alternativ storbyweekend i Ho Chi Minh

Vietnam byder på mange mulige rejsedestinationer afhængig af dit rejseformål og hvad du ønsker at opleve. En af byerne man kan besøge, er Ho Chi Minh City – også kaldet Saigon. Det er en storby med et indbyggertal der siger +10 millioner og en puls der siger 200 når man skal krydse vejen fyldt med motorcykler, biler og alt der kan køre på hjul.

Den vietnamesiske kultur og det moderne businessliv lever side om side i storbyens pulserende gader, hvor klassiske franske bygningsværker spejler sig i glasfacaden på skyskrabere. Byen har sin helt egen charme og udstråler Vietnam med et twist af vesten. Hvis planen kun er shopping, så er Ho Chi Minh City ikke den rette storby, men byen byder på en masse andet som kultur, historie, street food, festligheder og ikke mindst en masse smil fra de lokale.

Dette er hvad jeg kalder en alternativ storbyweekend og med mine erfaringer og oplevelser vil jeg give mit besyv på hvordan en weekend i Ho Chi Minh City kan se ud for dig!

Dag 1 – Ankomst fredag formiddag

Spændingen hober sig op og I træder ud af Tan Son Nhat International Airport, hvor der er et hav af mennesker. Velkommen til Vietnam og et tropisk klima der bare sparker røv. Det er formiddag og I skal ind med jeres kufferter og derefter finde noget mad. Fra lufthavnen som ligger i Tan Binh distriktet er der 30-40 min kørsel ind mod centrum (distrikt 1), hvor jeg forestiller mig at I vil bosætte jer. Mit bedste råd er at tage en taxa – og sørg for at benytte taxaselskabet Mai Linh (grøn taxi) eller taxaselskabet Vinasun (hvid taxi). En alternativ og billigere løsning kunne være at bruge appen Grab, som kan sammenlignes med UBER.

Første måltid i Vietnam

Livet i Vietnam kan være ret hektisk og travlt. Derfor tilbringes mange af måltiderne i en af de mange madboder ved sidegaderne. Ofte benyttes disse madboder til en hurtig morgenmad, frokost eller bare en snack efter arbejde. Det vietnamesiske køkken vinder ikke point for kompleksitet, men det er netop enkelthed og de friske ingredienser som gør vietnamesisk mad til en af de mest populære og trendy køkkener nu om dage. Ho Chi Minh City har været inde i en vanvittig udvikling og er i dag en multikulturelt ”melting pot”, som afspejler sig i byens klassiske franske bygningsværker samt de vestlige inspireret skyskrabere. Vesten har ramt byen og madmulighederne er uendelige, hvad enten man er til italiensk, japansk, tysk eller dansk mad… JA DANSK MAD – det kommer jeg tilbage til.

Lad os starte med et solidt vietnamesisk måltid på en restaurant, der er kendt for sin høje kvalitet til en fornuftig pris. Restauranten hedder Propoganda og er lokaliseret centralt i distrikt 1 omringet af the Independence Palace, den lyserøde katedral og Saigon Post Office, som er tre seværdigheder der kan og skal opleves efter frokosten og inden aftensmaden. Propoganda udstråler autencitet og der er et hav af traditionelle vietnamesiske retter at vælge i mellem. Som mange andre restauranter i Vietnam har Propoganda ”set lunch” hvor 2 retter koster rundt regnet 60 kr. og 3 retter for kun 70 danske kroner – eller der er muligheden for at I kan vælge Á la carte. Et besøg på Propoganda er en unik oplevelse for mange og det er en kæmpe anbefaling herfra. De har friske sommerruller, forårsruller, vietnamesiske salater samt lækre ris- og nuddelretter.

Ho Chi Minh guide

FUN FACT: Phó er ikke den eneste nuddelret som Vietnam har! Der er et utal af nuddelretter med eller uden suppe. Jeg kan anbefale at prøve Bun Thit Nuong (vermicelli nudler med grillet kød), Mi Quang (friske risnudler med kød eller seafood – retten har en tomatlignende smag).

Restaurant Propoganda
21 Han Thuyen, District 1
Saigon, Vietnam
Læs mere her.

Fredag aften nydes altid med en god cocktail

Aftenen nærmer sig og det er tid til en omgang aftensmad og en lille drink inden en lang lørdag nærmer sig. En af hovedattraktionerne er Ho Chi Minh statuen som ligger på den famøse Nguyen Hue Street. Boulevarden er en af de nyere og mere moderne i byen og i weekenden samlingssted for lokale såvel som turister. Om aftenen i weekenderne afspærres gaden for køretøjer og der opstår en særlig stemning som er svært at forklare. Der er en charme ved at besøge Nguyen Hue Street, hvor der er 360 graders view i frøperspektiv til de omkringliggende bygninger og et hav af mennesker der optræder med dans og musik.

Ho Chi Minh guide

Nguyen Hue Street ligger centralt i byen og derfor er der flere valgmuligheder når det kommer til aftensmad. Jeg vil foreslå to af mine favoritter som ligger i nærheden, men ellers er der utallige gode spisesteder i området, så måske finder I et jeg ikke har været på?

Jeg er vild med sushi. Er I? – Første anbefaling er Hokaido Sushi, hvor jeg har haft fornøjelsen af at spise op til flere gange. Fisken smager frisk, kvaliteten er i top, flotte lokaler og en service der ikke er til at klage over. Hokaido sushi er et lidt high-end sushi sted, men lad dig ikke skræmme prismæssigt for sammenlignet med sushi i Danmark er det næsten halv pris. Spisestedet ligger 400-500 meter på gåben fra Nguyen Hue Street.

Hokaido Sushi
40 Dong Du Street, District 1
Saigon, Vietnam
Læs mere her.

Er i ikke til sushi, så lad mig anbefale en italiensk restaurant som har beliggenhed lige overfor Hokaido Sushi. Ejeren er italiener og har taget traditionerne med til Vietnam, så craver i en fantastisk pizza, pasta eller andet fra det italienske køkken, så kig forbi Ciao Bella. Madoplevelsen har altid været i top og atmosfæren i restauranten er hyggelig. Prismæssigt vil jeg estimere det til mellem/høj prisklasse afhængigt af hvad man spiser.

Ciao Bella Restaurant
11 Dong Du Street, District 1
Saigon, Vietnam
Læs mere her.

En god bund er lagt og inden I får lov til at høre om en lille hemmelig cocktail rooftop bar, så gå tilbage mod Nguyen Hue Street og oplev stemningen. Gå en tur i området, få taget nogle billeder og nyd at I er i Vietnam! Når I føler jer klar til en fantastisk cocktail, så tag forbi Broma der er en mindre rooftop bar der ligger på toppen af en høj bygning med udsigt til Nguyen Hue Street samt nogle af byens mest karakteristiske skyskrabere, bl.a. Bitexco Financial Tower. Stedet er hipt og der er mulighed for livemusik, specielle cocktails, specialøl eller noget helt tredje. Stedet skiller sig ud og er helt klar et besøg værd!

Broma
41 Nguyen Hue Street, District 1
Saigon, Vietnam
Læs mere her.

Dag 2 – En dag I turismens tegn

Forbered jer på en lang dag, for nu skal Ho Chi Minh City udforskes. Vi starter ud med det lokale Ben Thanh Market som er en sjov og sanselig oplevelse. Mangler du en souvenir, kopivarer eller andet sjovt, så er det her du prutter om prisen. Markedet er placeret i en stor hal, som har åbent fra kl. 06-18, og fra omkring kl. 17 forvandles gaderne omkring til et livligt Night Market med billige ting og små madboder. En oplevelse værdig og super tæt på dagens frokost destination. I skal nemlig en tur på Saigon Street Food Market der udbyder en bred vifte af lokal vietnamesisk mad. En god mulighed for at prøve flere forskellige retter på sammen tid, samt sidde ved deres borde og nyde en kold vietnamesisk iskaffe (Ca Phe Sua Da).

Saigon Street Food Market
26 Thu Khoa Huan Street, District 1
Saigon, Vietnam
Læs mere her.

En god bund er lagt og nu er det tid til at opleve forskellige attraktioner. Fra Ben Thanh Market bevæger I jer hen mod Pham Ngu Lao Street, som også er kendt som backpacker street eller på vietnamesisk ”Bui Vien”. Det kan sammenlignes lidt med gaden i Aalborg, men en tand større og med et udvalg af restauranter, barer, souvenir shops og generelt en hyggelig stemning. Oplevelsen kan også gemmes til om aften, hvor der proppet med mennesker der sidder og drikker en kold på de små plasticstole.

Hvis I vil vente med at opleve backpackerkvarteret, så tag direkte fra Ben Thanh Market til krigsmuseet, som er en populær turistattraktion der giver en indsigt i krigens udfoldelser på godt og ondt. Man behøver ikke at være stærk i Vietnamkrigens historie på forhånd, men efter et besøg på Krigsmuseet begynder man, at forstå hvad der faktisk var foregået og oplevelsen kravler langt ind under huden på de fleste.

En anden historisk krigsoplevelse kunne være at tage ud til Cu Chi Tunnels som var et taktisk tunnelsystem for Viet Congs under krigen. En fantastisk oplevelse og i Cu Chi får man virkelig krigshistorien tæt på en. Det er en halvdagstur og godt 1,5 time kørsel fra byen så det kan hurtig blive en prioriteringssag for jer. Jeg husker prisen som et sted mellem 100-150 kr for en halv dag med transport til og fra hotellet, frokost og engelsk guide inkluderet. Det er muligt at købe disse guidet tours ved Ben Thanh Markets sidegader eller i starten af Dong Khoi Street, som er nabogade til Nguyen Hue Street. HUSK at prutte om prisen hvis i finder startprisen lidt urimelig.

Alt efter hvordan i har prioriteret tiden, så vil i enten komme trætte hjem fra Cu Chi eller have et par timer mere hvor i kan zig zagge rundt i distrikt 1. Resten af eftermiddagen vil jeg overlade til jeres fantasi. Der er masser af valgmuligheder såsom at besøge deres massive storcentre, gå en tur ud til vandet (evt. en bådtur på Saigon River), udforske japanese town i den nordlige del af Le Thanh Ton Street eller noget helt fjerde.

Et vietnamesisk familiemåltid

En dag i det vietnamesiske tegn afsluttes med et traditionelt familiemåltid. Det vietnamesiske køkken byder på et hav af kulinariske oplevelser og madkulturen giver en, en følelse af sammenværd. Dette kan opleves igennem et traditionelt familiemåltid, hvor maden placeres i midten og deles blandt spisende. En ting jeg kan garantere er, at de to steder jeg anbefaler der er maden lavet med kærlighed og begge en stor oplevelse på hver deres måde.

Det første sted hedder Cyclo Resto og det er et lille hyggeligt sted, hvor man får dagens familiemåltid. Mad portionerne er tilpasset antal spisende og smagen samt servicen er super. Kokken forklarer retterne og historien bag maden, så det ikke kun en kulinarisk madoplevelse, men også et indblik i det vietnamesiske køkken. Prisen er superoverkommelig og en klart billigere version end den næste anbefaling. (Rundt regnet 50 kr pr. mand)!!

Cyclo Resto
6/28 Cach Mang, Thang 8, District 1
Saigon, Vietnam
Læs mere her.

Den næste restaurant der serverer traditionelle vietnamesiske retter, er Cuc Gach Quan. Det er en anderledes kulinarisk madoplevelse, hvor menuen ikke er bestemt på forhånd og det er en tand mere lukrativt end Cyclo Resto. Restauranten er smuk og temaet er ”at my grandmother”, så designet, maden og møblerne kendetegner et besøg hos bedstemor. Menuen har et kæmpe udvalg af traditionelle vietnamesiske retter og mange retter jeg ikke engang har prøvet eller hørt om før. Spørg køkkenet, så sammensætter de en god menu for jer, så i kan smage på bedstemors mad. Prisniveauet er en tand dyrere end Cyclo Resto, men det er uden tvivl en unik og anderledes oplevelse. Hvem viste det kunne være sjovt og spændende at spise mad?

FUN FACT: Restauranten har et godt renommé og flere stjerner har besøgt stedet. I sin tid besøgte Angelina Jolie og Brad Pitt restauranten og gik mere end tilfreds derfra.

Cuc Gach Quan
10 Dang Tat, Tan Dinh, District 1
Saigon, Vietnam
Læs mere her.

Dag 3 – På opdagelse I andre distrikter

Ho Chi Minh City er en stor by og man kan under ingen omstændigheder opleve alle distrikter/områder på en weekend. Det er søndag i dag og I får lov til at opleve et par andre distrikter som tilbyder noget, distrikt 1 ikke har. Jeg foreslår søndag bliver i hyggens tegn, så I kommer rundt omkring men får også tid til at hygge og nyde den sidste dag i byen. Solen står højt og I skal en tur i poolen. Der er flere valgmuligheder og I vælger selv om det skal være en offentlig pool eller en privat pool på et af byens mange høje bygninger. Vælger i en offentlig pool, så forslår jeg Van Thanh Pool som ligger i Binh Thanh distriktet en 15 min kørsel fra distrikt 1. Det koster en lille entre at komme ind, men et fint sted med plads til at sole, svømme en lille tur og endda spille tennis. Tag tidligt afsted og få en plads, så har i tid til andet senere på dagen.

En anden mulighed er at tage hen på et af de finere hoteller og anvende deres pool + fitness. Dette kan f.eks. gøres på Liberty Central Saigon Citypoint. Der betales ved receptionen og faciliteterne er til fri benyttelse hele dagen. En mere lukrativ start på dagen, men måske er det det i mangler?
En af fordelene ved at vælge denne løsning er, at hotellet har deres egen biograf som er fantastisk og ret billig.

Frokost er denne gang op til jer afhængigt af hvor I befinder jer henne af. Men hvis I kan holde ud et lille stykke tid, så lad os tage en smut til distrikt 7, som er kendt som koreanerdistriktet. Kontrasten fra distrikt 1 til 7 er utrolig. Distrikt 7 er fyldt med store hvide flotte bygninger og kæmpe veje med minimal trafik. Man skulle ikke tro Ho Chi Minh City kunne være så stille! Når i tager til distrikt 7, så tag til Crescent Mall som er samlingspunkt for området. Centeret er flot, stilrent og det har en Food Court på toppen, samt en flot og autentisk ”have” ud til en sø. Området er fantastisk til hygge med is, kaffe eller andet og er man lidt romantisk, så skal man opleve den smukke regnbuebro, som ligger lige bagved Cresscent Mall. Der kan sagtens gå et par timer i det idylliske distrikt 7 inden turen går tilbage mod centrum.

En søndag aften I ikke vil glemme

I afslutter jeres rejse i Ho Chi Minh City med en idyllisk, spændende og lækker aften. I får igen to valgmuligheder at vælge imellem og begge disse er i distrikt 2, som er kendt for værende et expat distrikt. Der bor mange vestlige og mange af restauranterne er ejet af disse expats. Derfor foreslår jeg at I kunne tage på MAD HOUSE, som er danskejet og utrolig anerkendt for deres internationale mad og gode danske retter. Restauranten ligger i smukke rolige omgivelser og maden er top kvalitet, især deres burgere er fantastiske og faktisk kåret til byens burger 2018! Der kan fås rugbrød med diverse pålæg og om onsdagen har de dagens danske ret. Så craver i dansk stemning og mad, så tag forbi MAD HOUSE i distrikt 2 til en kvalitetsfuld og hyggelig aften.

Ho Chi Minh guide

MAD HOUSE
6/1/2 Nguyen U Di, Thao Dien, District 2
Saigon, Vietnam
Læs mere her.

En anden mulighed er at tage på koreansk/japansk BBQ. Konceptet er simpelt; i sidder rundt om en grill og bestiller det kød, grønsager og tilbehør i ønsker, så griller i selv og får en hyggelig aften ud af dette. Er det lige jer, så tag forbi Uratei Pho Dinh i distrikt 2. Delekonceptet er udbredt i Vietnam og denne kæde er kvalitetsmæssigt den bedste jeg kender sammenlignet med deres konkurrenter som Sumo BBQ der også ligger til i distrikt 2. Det er sjovt, spændende og en god oplevelse man får på Uratei Pho Dinh. Jeg har personligt prøvet flere af deres lokationer og aldrig gået skuffet derfra. Deres Yakiniku style koncept er fantastisk, men desværre ikke fået foden ind på det danske marked endnu.

Uratei Pho Dinh
4 Thao Dien Street, Thao Dien, District 2
Saigon, Vietnam
Læs mere her.

Uanset hvad I vælger så sluttes denne aften af med en god cocktail og det skal uden tvivl være på The Deck. Ordet idyllisk kommer til sin ret på The Deck. Dette sted ligger lige ud til Saigon River i distrikt 2 og er en kæmpe oplevelse. Jeg har rejst meget og der er få steder som The Deck. Jeg behøver ikke at sige meget om dette sted, men dette billede illustrerer hvad jeg mener.

Ho Chi Minh guide

The Deck Saigon
38 Nguyen U Di, Thao Đien, District 2
Saigon, Vietnam
Læs mere her.

Få mere inspiration via min ”To Do Liste – Ho Chi Minh City” ved at klikke her: To-Do-liste-HCMC.

Weekenden er nu slut og I kan nu rejse videre til næste destination. En weekend i Ho Chi Minh City kan nu krydses af listen.

Oliver fra Travelscoop

Mit navn er Oliver, og jeg er en 25-årig nordjyde med rejsefeber. Med en masse rejseerfaring i rygsækken finder jeg dagligt de bedste rejsetilbud til dig. Du kan læse mere om mig (og Travelscoop) ved at klikke HER. __________________________________________________________________________________________________ Dette indlæg kan indeholde affiliate-links (reklamelinks).

Skriv en kommentar