Inspiration Rejseguides

Storbyferie i efterårsferien: 10 oplevelsesrige destinationer

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Leder du efter en storbyferie i efterårsferien, men er du i tvivl om hvor turen skal gå hen? I denne guide har jeg fundet 10 forskellige storbyer i Europa – både de klassiske valg, men også de mere alternative valg. Alle byerne har heldigvis mange forskellige oplevelser at byde på, og vil med garanti give dig en uforglemmelig efterårsferie. Her kommer de:

Læs også: Billige flybilletter i efterårsferien: 5 byer du kan flyve til for under 1000 kr. 

Wien

Vil du opleve verdens bedste by? Wien blev i 2019 kåret til den bedste by i verden at leve i, og har da også mange forskellige seværdigheder. Wien er bl.a. kendt for dets gastronomi og cafekultur, og den såkaldte ’Kaffeehaus’ kultur har været en del af UNESCO’s immaterielle verdensarvsliste siden 2011. Derudover kan du bl.a. komme på en guidet tur gennem den kulinariske cafekultur eller opleve ’Museum of Illusions’, som er velegnet til hele familien. Skal der shoppes, kan Wien også tilbyde alt hvad hjertet begærer, hvor du mellem indre by og Westbahnhof kan opleve shoppingcentre og stormagasiner. I Wien har de alt fra de små lokale butikker til de helt store kendte brands.

London

Storbyferie i efterårsferien

Leder du efter et sikkert “rejsevalg” til din efterårsferie? Så bør turen selvfølgelig gå til London, hvor der altid er noget at opleve. I London finder du oplevelser for hele familien, og du kan bl.a. tage familien med på en guidet Harry Potter byvandring, hvor I går i fodsporene på troldmænd og hekse. London er desuden en by der byder på meget historie, og du kan bl.a. besøge Imperial War Museum, som byder på flere hundrede års historie. Andre seværdigheder i London kunne bl.a. være musicals, Tower of London eller London Eye. Shopping er der selvfølgelig også mulighed for i den engelske hovedstad. Her finder du både de helt dyre mærkevare på Bond Street, men også de mere “budgetvenlige” butikker, som blandt andet Primark og Zara.

TIP: jeg har skrevet en stor London-guide, hvor der står alt du skal vide omkring shopping, spisesteder, transport i byen og meget andet. Guiden indeholder endda en række guldkorn, til hvordan du kan spare penge under dit ophold, så jeg vil klart anbefale dig at læse guiden inden din rejse til London! Du finder guiden her.

Warszawa

Skal turen gå til en by med en stærk historie? Så vil en tur til den polske hovedstad Warszawa være oplagt. Oplev bl.a. det mest ikoniske landmærke i polsk historie, Auschwitz, som byder på en stærk historie. En anden attraktion kunne være Neon Muzeum, som byder på neon skilte i alle farver of former, og som fortæller historier fra den kolde krig. Warszawa byder, udover en stærk historie, på en lang række shoppingcentre. Om du leder efter en souvenir eller bare trænger til at shoppe lidt, så kan Warszawa tilfredsstille dit behov. Du kan bl.a. besøge Sadyba Best Mall, hvor du finder butikker, som har noget for hele familien.

Dublin

Søger du efter et rejsemål med dansk historie? Så kan Dublin være noget for dig, da byen blev grundlagt af de danske vikinger. Irland er kendt for mange forskellige ting, heriblandt øl og whisky. Så hvis turen går til Dublin, er det selvfølgelig oplagt at opleve Guinness Storehouse eller Irish Whisky Museum. Her kan du opleve den irske whiskys oprindelse mens du nyder en irsk brunch. Desuden byder den centrale del af Dublin på en masse butikker, hvor du endda kan spare penge i forhold til de danske priser. Hvis du er interesseret i at spare endnu flere penge på mærkevarer, finder du et stort outlet i Kildare Village, som er placeret vest for Dublin.

Milano

Storbyferie i efterårsferien

Skal efterårsferien bruges på en shoppetur i Europas modemekka? Så skal turen helt klart gå til Milano, hvor moden er i højsædet. Det kan dog godt gå hen at blive en dyr omgang, da mange af produkterne hører til luksuskategorien. Er du interesseret i de store luksusbrands kan du dog tage til Franciacorta Outlet Village, hvor du kan spare op mod 70% på de fleste mærker i over 160 butikker. Hvis det hele ikke skal gå op i shopping, byder Milano også på andre seværdigheder. Du kan bl.a. tage ind og se domkirken i Milano, som er et arkitektonisk mesterværk. Her kan du komme på en guidet tur rundt i kirken, og bl.a. opleve den fantastiske udsigt over Milano.

Berlin

Et andet sikkert valg til efterårsferien er selvfølgelig Berlin. Byen har så mange forskellige oplevelser at byde på, at det halve kunne være nok. Du kan bl.a. gå en tur til Brandenburg Tor og ned til den store rundkørsel hvor du finder Siegesäule. Desuden kan du komme op og se det ikoniske Tv tårn og nyde den fantastiske udsigt over byen. Andre seværdigheder kunne bl.a. være Rigsdagen, Stasi fængslet eller Berlin Unterwelten. Skal der shoppes på ferien har Berlin også en masse at byde på. Du kan bl.a. besøge Potzdamer Platz, hvor mere end 100 forskellige butikker er lokaliseret. Ellers kan du besøge Alexa shoppingcenter, som er et kæmpe center med forskellige butikker, der har alt hvad hjertet begærer.

TIP: jeg har skrevet en stor guide til Berlin, som klæder dig på inden afrejsen. I guiden kan du blive klogere på hvordan du benytter de mange transportmuligheder i byen, hvor du skal shoppe og hvilke seværdigheder du skal opleve. Du finder guiden her: Berlin-guide

Minsk

Vil du prøve noget nyt og anderledes i din efterårsferie? Så bør du overveje en tur til det østlige Europa og hovedstaden i Hviderusland, Minsk. Din første tanke er måske, hvad er der at opleve i Minsk? Og svaret er: rigeligt! Minsk kan bl.a. byde på flere slotte, som er en del af UNESCO’s verdensarvsliste. Du kan nemlig komme på en slotstur på Mir og Nesvizh slotte, hvor du kan komme rundt at se de smukke bygninger og omgivelser. Vil du på en shoppetur i Minsk, så byder Minsk også på flere forskellige (og store) shoppingcentre, som med garanti kan tilfredsstille dit behov.

Stockholm

Storbyferie i efterårsferien

Vil du gerne væk fra Danmark men ikke alt for langt væk? Så kan du tage en tur til Stockholm i efterårsferien. Besøg vores nordiske naboer og få en masse gode oplevelser. Stockholm er et sandt shoppingmekka og her finder du bl.a. Nordiska Kompaniet, som er et 4 etagers shoppingcenter fyldt med svensk og international mode. Vil du opleve andet end indersiden af et shoppingcenter, byder Stockholm også på en masse seværdigheder. Du kan bl.a. blive klogere på den svenske nationalskat ABBA, som er en af verdens mest succesfulde popgrupper gennem tiderne. Stockholm har nemlig et helt ABBA MUESEUM, hvor du finder interaktive oplevelser, audioguides med medlemmerne og meget mere.

Lissabon

Skal den stå på korte ærmer og bare ben i efterårsferien? Så kunne en tur til den portugisiske hovedstad, Lissabon, være noget for dig. Gennemsnitstemperaturen i byen i oktober er nemlig på hele 23 grader og for at det ikke skal være løgn, så er Lissabon bl.a. kendt for at have nogle af de mest eftertragtede strande i Europa. Det kan du bl.a. opleve gennem en heldags “paradistur”, hvor du bliver guidet gennem de smukke strande i Lissabon. Ønsker du en shoppetur hvor der ikke er langt til den næste butik, byder Lissabon også på forskellige shoppingcentre bl.a. Amoreiras. Amoreiras indeholder ikke mindre end 400 forskellige butikker, caféer, biografer og en masse underholdning. Desuden kan man i Amoreiras opleve en 360 graders panorama udsigt over Lissabon.

Amsterdam

Storbyferie i efterårsferien

Den farverige hollandske hovedstad Amsterdam, er også en oplagt destination til efterårsferien. Byen byder nemlig på mange forskellige kulturelle oplevelser, hvor særligt både Van Gogh, og Rembrandt museet er et must-see, ligesom også Anne Franks hus er det. Her kan du bl.a. komme på en guidet tur gennem Anne Franks opvækst og dagbog, og opleve historien om den hollandske modstandsbevægelse. Ligesom i alle de andre byer på denne liste, så er shopping selvfølgelig også en del af en storbyferie til Amsterdam. Byen huser de store etableret brands, som du finder på Kalverstraat og Leidestraat, og desuden finder du også mange “upcoming- mærker”, og hvem ved, måske kan du finde den næste store hollandske designer.


Jeg håber at du kan bruge ovenstående guide, som inspiration til hvor din storbyferie i efterårsferien kan gå hen. Hvis du har andre gode forslag, er du mere end velkommen til at skrive en kommentar herunder 😎

Oliver fra Travelscoop

Mit navn er Oliver, og jeg er en 25-årig nordjyde med rejsefeber. Med en masse rejseerfaring i rygsækken finder jeg dagligt de bedste rejsetilbud til dig. Du kan læse mere om mig (og Travelscoop) ved at klikke HER. __________________________________________________________________________________________________ Dette indlæg kan indeholde affiliate-links (reklamelinks).

Skriv en kommentar