Inspiration Rejseguides Tips & tricks

3 tips: Det skal du planlægge før VM-rejsen til Rusland

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

VM 2018 er lige rundt om hjørnet. Det er Rusland som er værtsnation for den internationale fodboldturnering denne gang, og efter at Danmark kvalificerede sig tilbage i november 2017, er der mange danskere som planlægger at rejse østpå for at støtte op om Christian Eriksen og co. 

Hvis du er en af de heldige, der skal opleve VM i Rusland direkte mellem den 14. juni-15. juli, så er der en del ting, du skal planlægge før du rejser. Foruden alle de praktiske ting såsom visum, fodboldbilletter, transport, overnatning og så videre, er der også nogle andre småting, du bør have styr på inden du tager af sted. I denne artikel guider vi dig til 3 rejsetips, som du kan ordne hjemmefra, inden du tager til Rusland.

Fifa world cup 2018” (CC BY-ND 2.0) by k_o_l_e_n_k_a

1. Læs rejseguides om Rusland

Rusland er arealmæssigt verdens største land, og den russiske kultur adskiller sig væsentligt fra den kultur, vi er vant til i Vesten. For at undgå en masse misforståelser og uheldige oplevelser, er det derfor en god idé at læse om Rusland og sætte dig ind i landet, før du rejser af sted. Både på internettet og gennem rejsebøger fra dit lokale bibliotek kan du blive klogere på Rusland i det store hele: folket, maden, traditioner etc. Det er også en god idé at lære lidt af det russiske sprog, for nemmere at kunne begå sig (mange russere snakker ikke engelsk!). Hvis vi skal give nogle hurtige sikkerhedstips, anbefaler vi, at man har sit pas på sig hele tiden, uanset om man er på hotellet eller udenfor. Pas derudover godt på dig selv i trafikken, som er meget mere kaotisk end i Europa. Gå aldrig over en gade uden for lyskrydsene. Pas også på falske taxa-chauffører i lufthavnene og andre centrale steder, da de ofte presser prisen helt op i vejret for uvidende turister.

2. Planlæg dine bets hjemmefra

Hvis du kan lide at oddse på sport og planlægger at spille på flere af VM-kampene i Rusland, så er det en god idé allerede at planlægge hvilke bets, du vil placere, før du rejser af sted. Når du først er landet i Rusland, kommer der nemlig højst sandsynligt til at ske så meget omkring dig, at du ikke får ordentlig tid til at organisere dine odds og holde dig opdateret med hvad der tilbydes på spillemarkedet – og hvis du ikke har fri data på mobilen i udlandet, er det også begrænset hvor tit du kan tilgå en oversigt over odds på VM i Rusland og sammenligne tilbud hos forskellige bookmakere og casinoer. Så inden du rejser, anbefaler vi at du placerer alle de vigtigste odds hos din foretrukne bookmaker, så du også har mere tid til at opleve Rusland og nyde ferieopholdet. Hvis du stadig gerne vil vente lidt for at se, om værdien på oddsene eventuelt forhøjes, så kan du i stedet skrive en liste over alle dine udsete odds, og tage listen med på rejsen, så du hurtigere kan lave en kupon.

Lost Lonley Luggage” (CC BY 2.0) by Strange Luke

3. Pak en fornuftig bagage

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at du tager dig god tid til at planlægge, hvad du skal have med i din kuffert til Rusland. For at spare plads er der flere faktorer, du skal overveje – for eksempel vejret. I Rusland kommer temperaturerne højt op om sommeren; uanset om du befinder dig i øst, syd eller nord (alt efter i hvilken by, du skal se VM-kampe), er 40 grader ikke unormalt i Rusland omkring juni og juli. Du skal derfor ikke tænke på at pakke en masse varmt og unødvendigt tøj med. Derudover er der nogle andre essentielle ting, du bør pakke med i kufferten – for eksempel medicin, creme mod myggestik, lidt snacks og underholdning (fx læsestof, brætspil osv.), som du kan gøre brug af hvis du keder dig i lufthavnen. Husk også din liste med fodbold-odds, hvis du vil vente med at spille indtil du er fremme i Rusland.

Oliver fra Travelscoop

Mit navn er Oliver, og jeg er en 25-årig nordjyde med rejsefeber. Med en masse rejseerfaring i rygsækken finder jeg dagligt de bedste rejsetilbud til dig. Du kan læse mere om mig (og Travelscoop) ved at klikke HER. __________________________________________________________________________________________________ Dette indlæg kan indeholde affiliate-links (reklamelinks).

Skriv en kommentar