Inspiration Rejseguides

Den store London guide: Værd at vide

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

London er en af verdens mest besøgte byer og den enorme storby har utroligt meget at byde på. Her finder du alt fra luksuriøse shoppingcentre, oplevelser samt seværdigheder i alle afskygninger og mad fra alle dele af verden. For mange kan dette virke en smule uoverskueligt, men bare rolig. Jeg har lavet en komplet London-guide, som hjælper dig på vej og gør dig klar til at opleve London i 2022.

London er en af mine absolut favorit destinationer, og også en af de storbyer jeg har lavet flest scoops til. London kan for mange virke kæmpe og uoverskuelig, da der er uendeligt mange muligheder, men det skal ikke holde dig tilbage. Jeg har derfor lavet en komplet guide som hjælper med at klare dig igennem dit London besøg i 2022. God læselyst!

Transport til og fra lufthavne

London har hele fem lufthavne. Ja du læste rigtige, fem lufthavne. Herunder har jeg lavet en transportguide fra fire af lufthavnene. Jeg har undladt den femte lufthavn, nemlig London City Airport, da du højst sandsynligt ikke lander her, hvis du flyver fra Danmark. Jeg har således skrevet om følgende lufthavne i guiden:

London Heathrow (LHR)
London Gatwick (LHG)
London Luton (LTN)
London Stansted (STN)

London guide

London Heathrow (LHR)

Londons største lufthavn, og den mest travle i hele Storbritannien. På ruter fra Danmark bliver Heathrow lufthavnen typisk benyttet af SAS og British Airways. Det er den lufthavn i London, hvor du nemmest og hurtigst kan komme frem og tilbage.

Jeg anbefaler følgende muligheder:

Heathrow Express:
Den absolut nemmeste og hurtigste måde at komme frem og tilbage er med Heathrow Express, som kører på strækningen Heathrow – Paddington St. Turen tager kun 15 minutter og der kører ligeledes toge hvert 15. minut. Paddington St. er en stor station med gode metroforbindelser videre rundt i London, så bor du ikke i nærheden, kan du nemt rejse videre i metroen, hvor du blot kan bruge dit Oyster Card, som er en slags rejsekort. Dette kan du læse mere om senere i guiden!

Priserne for Heathrow Express er følgende:

Voksen (16+ år): 194 for en enkeltbillet og 327 for en returbillet
Børn (5-15 år): Gratis

Du kan bestille billetter til Heatrow Express her: Bestil billetter til Heathrow Express

Metro:
Du kan også tage metroen fra Heathrow, hvor den blå linje (Piccadilly Line)  kører på denne strækning. Denne linje stopper ved nogle af de store stationer i det centrale London, blandt andet Piccadilly Circus og Leicester Square. Det er billigere at tage metroen end Heathrow Express, dog tager det længere tid.

Hvis du vælger at tage metroen koster 5,70 pund, hvis du benytter dig af et Oyster Card

London Gatwick (LGW)

Londons 2. største lufthavn er Gatwick Airport. På ruter fra Danmark er det oftest Norwegian og Easyjet som flyver hertil. Lufthavnen ligger cirka 45 km. fra London, men det er nemt at komme ind til centrum.

Jeg anbefaler følgende muligheder:

Gatwick Express:
Den nemmeste og hurtigste måde at komme fra Gatwick lufthavn og ind til London er med Gatwick Express. Turen tager 30 minutter og toget kører direkte til Victoria St. i London, hvor der er gode metroforbindelser videre rundt i London. Dette tog kører hvert 15. minut. Køber du billet til Gatwick Express i forvejen, kan du spare 5% og slippe for at stå i kø!

Priserne for Gatwick Express er følgende:

Voksen (16+ år): 176 kr. for en enkeltbillet og 323 kr. for en returbillet
Børn (5-15 år): 88 kr. for en enkeltbillet og 162 kr. for en returbillet

Du kan bestille billetter til Gatwick Express her: Bestil billet til Gatwick Express

Alm. tog:
Du kan også tage med det ”almindelige” tog, som koster en del mindre end Gatwick Express, men som har flere stop på vejen og dermed tager længere tid. Vælger du at tage dette tog, kan du eksempelvis stå af på London Bridge St. eller den store St. Pancrass (King’s Cross). Uanset hvilken af disse stationer du vælger, er der gode muligheder for at komme videre rundt i London med metroen.

Priserne for dette tog er følgende:

Voksen (16+ år): 95 kr. for en enkeltbillet og 180 kr. for en returbillet
Børn (5-15 år): 48 kr. for en enkeltbillet og 91 kr. for en returbillet

Du kan bestille billetter til det almindelige tog her: Bestil billet til det alm. tog

London Luton (LTN)

Luton lufthavn ligger knap 50 km. nord fra London og er Londons 4. største lufthavn. Det er typisk Ryanair der benytter sig af Luton lufthavnen på ruter fra Danmark.

Jeg anbefaler følgende transportmuligheder fra Luton og ind til det centrale London:

National Express bus:

Lander du i Londons Luton lufthavn, er det faktisk nemmest at tage bussen ind til centrum. Vælger du busselskabet National Express går du ikke helt galt i byen. Bussen stopper ved flere forskellige stationer, blandt andet Baker Street, Marble Arch og Victoria St.. Turen tager cirka 65-70 minutter.

Prisen for National Express er følgende:

Voksen (16+ år): 106 kr. for en enkeltbillet og 159 kr. for en returbillet
Børn (3-15 år): 53 kr. for en enkeltbillet og 80 kr. for en returbillet

Du kan bestille billetter til National Express bussen her: Bestil billet til National Express bus

Tog:
Du kan også taget et tog fra Luton lufthavn og ind til centrum af London. Du skal dog først hen til Luton st. (der kører shuttlebusser fra lufthavnen) Turen tager cirka 10 minutter. Herfra kan du hoppe på toget og i løbet af 45 minutter er du fremme ved King’s Cross St. Pancrass. Herfra kan du nemt komme videre rundt i London via metro. Vi anbefaler at du køber denne billet i forvejen, således kan du slippe for at stå i kø i lufthavnen, og du kan derfor komme hurtigere frem til London.

Prisen er følgende:

Voksen (16+ år): 149 kr. for en enkeltbillet og 259 kr. for en returbillet
Børn (5-15 år): 75 kr. for en enkeltbillet og 130 kr. for en returbillet

Du kan bestille billetter til toget her: Bestil billet til tog

London Stansted (STN)

Stansted lufthavn ligger cirka 40 km. fra London og det er typisk Ryanair der bruger denne lufthavn på flyvninger fra Danmark.

Jeg anbefaler følgende muligheder:

Stansted Express:
Dette tog er den hurtigste og nemmeste måde at komme ind til London på. Turen tager cirka 50 minutter og toget kører til Liverpool Street St., hvor du nemt kan komme videre rundt i London med via metro. Toget kører fra Liverpool Street St kl. 03.40 og frem til kl. 23.25 på mandage, fredage og lørdage. Tirsdage, onsdage, torsdage og søndage kører det fra kl. 04.10 – 23.25.  Du kan læse mere om afgangstider og lignende via nedenstående link, hvor du også kan bestille billetter til Stansted Express. Jeg anbefaler at du gør dette inden afrejsen, således slipper du for at stå i kø.

Du kan bestille billetter til Stansted Express her: Bestil billet til Stansted Express

National Express bus:
Du kan også tage med National Express bussen. Bussen kører 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen og med afgange hver 15-30 minut. Du kan vælge mellem følgende ruter:

A6 – Paddington Station
A7 – Victoria Station
A8 – Liverpool Street Station
A9 – Stratford Station

Prisen for National Express er følgende (Prisen afhænger af hvilken af ovenstående ruter du vælger):

Voksen (16+ år): 88 – 106 kr. for en enkeltbillet og 132 – 159 kr. for en returbillet
Børn (3-15 år): 44 – 53 kr. for en enkeltbillet og 66 – 80 kr. for en returbillet

Du kan se de præcise priser og bestille din billet med bussen her: Bestil billet til National Express bussen

London guide

Transport i London

London er en enorm storby med over 8 milioner indbyggere, og byens areal er et af de største i verden. Du vil derfor få ømme fødder, hvis du skal gå rundt til alle de forskellige ting, London har at byde på.

Transport rundt i London – spar tid og penge med Oyster Card

Det første du skal gøre er at købe et Oyster Card og gerne i god tid inden at afrejse (da det bliver sendt via post). Et Oyster Card er en slags rejsekort, som du kan benytte til at betale for både metro, bus, London Overground og DLR (Dockland Light Railway). Med kortet kan du spare MANGE penge på transporten, samt en masse tid, fordi du slipper for at stå i kø hver gang du skal købe billet. En metro tur i det centrale London koster 2,40 pund med Oyster Card og 4,90 hvis du betaler kontant. Du sparer derfor 50% med et Oyster Card. Kortet er utroligt nemt at bruge og du skal blot ”bippe” dig ind og ud hver gang du benytter det.

Når du bestiller dit Oyster Card kan du vælge hvor mange penge du vil indsætte på saldoen. Når saldoen er ved at være i bund, så kan du nemt fylde penge på kortet igen, via de opstillede automater, som du finder på alle metrostationer. Her kan du både bruge kontanter og betalingskort.

Pris og bestilling:

Selve kortet koster 5 pund og derudover skal du selv sørge for at der er et beløb derpå. Det er meget individuelt hvor mange penge man bruger på transport, og afhænger også meget af hotellets placering. Jeg anbefaler at du har 10-15 pund på dit Oyster Card hvis du er afsted i 2 dage og 25-30 pund, hvis du er afsted i 3-4 dage.

Bestil kortet her:  Bestil Oyster Card

Seværdigheder og oplevelser

Du kender garanteret allerede til mange af Londons seværdigheder, men hvilke er værd at bruge tid og penge på? Her kommer jeg med mine bud på de seværdigheder, som jeg synes du skal opleve, både nogle gratis og nogle man skal betale for. Hvis du gerne vil opleve nogle af de seværdigheder, som koster penge, anbefaler jeg dig at købe billetter inden afrejse. Således sparer du både penge og tid ved hver seværdighed, da du slipper for de lange billetkøer.

London guideLondon Eye

Det enorme pariserhjul er en byens største turistattraktioner og er en af de ting, som skal opleves hvis man er på besøg i London. Udsigten udover byen fra de knap 135 meters højde, som hjulet måler, er helt utrolig. London Eye åbnede op for gæster i år 2000 og det har kørt utallige ture siden da. Hver ”boks” kan rumme 28 personer og turen tager cirka 30 minutter. Husk at have kameraet klar, så du kan tage billeder udover London! Udsigten fås ikke bedre.

Pris og billetter:
Jeg anbefaler at du booker din billet til London Eye inden din rejse. På den måde kan du både spare penge og du slipper for at stå i kø. En voksenbillet koster cirka 238 kr. og barn koster cirka 194 kr.

Du kan bestille dine billetter her: Book billet til London Eye

Tip: Hvis du gerne vil springe køen over (den kan være meget lang) så kan du bestille fast-track billetter. De koster cirka 327 kr. for en voksen og 238 kr. for et barn.

Placering:

Madame Tussauds

Har du altid drømt om at få taget et selfie med Nelson Mandela, Brad Pitt eller Michael Jackson? Så er Madame Tussauds stedet! Oplev det berømte voksmuseum og tag billeder med både de royale, musikstjerner, sportsstjerner og mange flere.

Pris og billetter:
Booker du dine billetter til Madame Tussauds hjemmefra, kan du spare 20%, i forhold til hvis du køber dem på dagen. Derudover kan du nemt og hurtigt springe køen over! En voksenbillet koster 256 kr. og barn koster 212 kr.

Du kan bestille dine billetter her: Book billet til Madame Tussauds

Placering:

London guide

Harry Potter – Warner Bros Studios og Walking Tour

Elsker du Harry Potter og det magiske univers, så er dette lige noget for dig! London byder nemlig på en række forskellige oplevelser, som du er nødt til at opleve, hvis du er en rigtig Harry Potter fan! Jeg starter med det bedste.

Harry Potter Warner Bros Studio

Knap 30 km. nord fra London, nærmere bestemt i byen Watford, finder du et fantastisk Harry Potter univers. Her ligger Harry Potter Warner Bros Studio, som er en udstilling med scener, kulisser og ting fra Harry Potter universet. Her kan du blandt andet opleve den enorme spisesal på Hogwarts, Den Forbudte Skov (som du gerne må besøge på denne tur), Hogwarts Ekspress og meget, meget mere!

Pris og billetter:
Billetter til Harry Potter Warner Bros Studio skal købes i forvejen, da der stort set altid er udsolgt! Der er forskellige priser alt efter hvilke måneder man planlægger at besøge denne seværdighed.

Mellem januar – maj og september – december:
Prisen er 750 kr. for en voksenbillet (16+)  og 706 kr. for en børnebillet (5-15 år.) Børn i alderen 3-4 år koster 265 kr. og under 3 år er gratis.

Mellem juni og august:
Prisen er 839 kr. for en voksenbillet (16+)  og 795 kr. for en børnebillet (5-15 år.) Børn i alderen 3-4 år koster 265 kr. og under 3 år er gratis.

Du kan bestille dine billetter her: Book billet til Harry Potter Warner Bros Studios

Transport til og fra Harry Potter Warner Bros Studios:
Transporten med bus til og fra Harry Potter Warner Bros Studios er inkluderet i ovenstående priser. Bussen afgår fra Victoria St i det centrale London.

Placering:

Harry Potter Walking Tour

Hvis du har mod på mere magi og ønsker at opleve mere fra Harry Potter universet, så kan du tage på en guidet ”gåtur” rundt i London og besøge forskellige steder, som er med i filmen. Her kommer man blandt andet forbi Ministeriet for Magi og Diagonalstræde, som finder sted på det smukke Leadenhall Market i London.

Pris og billetter:
En guidet gåtur koster 106 kr. for voksne (16+) og 88 kr. for børn (under 16).

Du kan bestille dine billetter her: Book billet til Harry Potter Walking Tour

Placering: Turen starter fra Westminster St. (læs mere om dette via ovenstående bookinglink)

Et tip til Harry Potter fans:
Du kan opleve Perron 9 ¾ fra filmene på stationen King’s Cross Station. Som udgangspunkt er dette gratis, du kan dog betale dig fra at få taget et professionelt billede, før du løber igennem væggen til Hogwarts Ekspressen. Der ligger desuden en mindre Harry Potter shop samme sted, hvor du kan købe merchandise.

Gratis seværdigheder og oplevelser

Herunder finder du en række gratis seværdigheder og oplevelser, som du kan prøve af i London.

London guide

National History Museum og Science Museum

De to museer er gratis og de ligger ved siden af hinanden, så her kan du sagtens få et par timer til at gå. Der er samtidig en masse børnevenlige aktiviteter, så rejser du med børn, vil de helt sikkert synes at disse museer er super spændende og sjove.

National History Museum er et naturhistorisk museum, hvor du kan blive klogere på jordens oprindelse, menneskets udvikling og se forhistoriske dyr, som blandt andet et kæmpe dinosaurskelet. National History Museum er gratis, men visse særudstillinger koster penge.

Science Museum er et naturvidenskabeligt og teknologisk museum. Her kan du opleve og blive klogere på hvordan videnskaben og teknologien har udviklet sig igennem tiden og du kan blandt andet se en rumkapsel, den første jetmotor, dampmaskiner og meget mere.

Placering:

London guide

British Museum:

Det legendariske museum åbnede i 1759 og det er et af verdens største og vigtigste museer i verden. Her kan du gå på opdagelse i mere end 7 millioner genstande, som stammer fra alle jordens kontinenter. Museet er i sig selv utrolig flot, hvor specielt taget er unikt og et billede værd. Det koster ikke noget at komme ind, men som på de fleste gratis museer i London, kan du betale for at opleve særudstillinger. Har du et par timer der skal fordrives eller vælter regnen ned i London (hvilket ofte sker) så er British Museum et oplagt valg.

Placering:

Andre steder du skal opleve i London:

De sidste seværdigheder på listen er ikke nogle du behøves at bruge flere timer på, men jeg anbefaler klart at du besøger dem i løbet af din tid i London. Buckingham Palace, som er dronningens bolig, ligger lige midt i London og selvfølgelig skal det store palads ses. St Paul’s Cathedral er Londons store domkirke, som også er værd at slå vejen forbi. Sidst men ikke mindst, skal du selvfølgelig også opleve Palace of Westminster, hvor det britiske Parlament holder til. Det er også her du finder det legendariske Big Ben, som på nuværende tidspunkt desværre er under renovering, men stadigvæk værd at opleve!

Shopping

London er et shopping-paradis! Mange vælger at rejse til byen for udelukkende at shoppe løs i et par dage, eller flere. I denne guide får du 3 bud på shoppingsteder, som du er nødt til at besøge.

London guide

Harrods:

Du kan ikke sige shopping i London, uden at nævne Harrods. Det berømte og luksuriøse stormagasin slog for første gang dørene op i 1834, men har ligget på den nuværende placering i Knightsbridge siden 1849. Der er hele 7 etager i Harrods og de har over 300 forskellige afdelinger, som bliver serviceret af de mere end 4000 ansatte. Her finder du mange af verdens mest populære og luksuriøse brands indenfor blandt andet mode, elektronik, legetøj, design & møbler, mad og meget mere. Har Harrods ikke det du leder efter, så kan de skaffe det til dig. Deres motto lyder nemlig ” Alle ting, til alle mennesker, overalt.”

Placering:

Oxford Street:

Den knap 2 kilometer lange gade i det centrale London, bliver betegnet som byens handelscentrum. Her finder du de store internationale brands. Alt fra H&M, Primark, Topshop og Zara, Adidas, JD Sports osv. Der ligger over 300 forskellige butikker på Oxford Street, så der er en god chance for at du kan finde lige præcis det du leder efter her.

Placering:

Regent Street:

Klods op ad Oxford Street ligger Regent Street, som du også er nødt til at besøge på din shoppingtur. Butikkerne på Regent Street minder en del om dem på Oxford Street, dog ligger flere af de lidt dyrere brands også på denne gade. Her finder du blandt andet Ralph Lauren’s Flagship store, Mulberry, Tommy Hilfiger, Burberry. Har du børn med på rejsen, eller hvis du har det mindste strejf af at legebarn gemt i dig, så er du også nødt til besøge Hamlays. En af verdens største legetøjsbutikker i hele 7 etager og med flere end 5 millioner besøgende om året.

Placering:

Spisesteder i London

Du kan ikke undgå at komme i madhimmelen i London. Byen er og forbliver ét stort madmekka, og der er ikke et øje tørt når man indser hvor mange kulinariske madoplevelser man har foran sig her.

London guide

Pubs

Man kan ikke besøge London, uden også at spise på en pub – og lad det være sagt med det samme, en traditionel, britisk pub er ikke som du tror. Det er ikke en snusket bar, hvor folk drikker sig fulde og ryger i lange baner. De traditionelle pubber i London (og hele Storbritanien) er samlingspunktet for den Britiske befolkning. Her mødes man over en øl, man læser avisen, nyder en omgang mad og ser en masse sport. Det er her lokalbefolkningen tager hen og spiser, når de skal have original, britisk mad, som eksempelvis pies og fish’n’chips. Vil du smage en bid af briternes mad, skal du derfor besøge en pub – jeg lover at du ikke bliver skuffet!

Streetfood og markeder

Er du på udkig efter noget lækkert streetfood i London så er Borough og Camden market helt klart et besøg værd! Disse to markeder ligger forskellige steder, men byder begge på helt igennem lækre smagsoplevelser!

London guide

Borough Market

Londons ældste madmarked er en kæmpe attraktion for turister. Her er noget for alle. Alt fra vegetar retter til det lækreste kød du kan drømme om, og til meget overkommelige priser. På Borough Market er det en oplevelse i sig selv, at gå rundt imellem alle boderne og dufte alle de lækre sager markedet byder på. Hvis du ikke kun er ude efter noget lækkert og spændende middagsmad eller aftensmad, er her også rig mulighed for at gå på opdagelse i andre boder som bla. byder på ost i massevis og lækre samt meget instagramvenlige kager.

Et besøg her, og du er garanteret at du ikke går herfra på tom mave. Det kan derimod være at du kommer trillende derfra fordi du ikke har kunne holde dig til én madbod!

Rejsetip: Borough Market ligger klods op af London Bridge. Du kan derfor købe en lækker bid mad fra markedet og sætte dig langs havnen, med udsigt til London Bridge.

Placering:

London guide

Camden Market

Hvis du gerne vil oplevet endnu et madmekka, er Camden Market også klart et perfekt sted at besøge. Her finder du igen alt fra vegetarretter til kød, smeltet ost i massevis, fritter og meget andet. Alt hvad du drømmer om at spise, er at finde her. Camden Market er en smule større end Borough Market, og vognene de laver maden i er også nyere. Markedet har dog også andet end mad at byde på, og det er meget idyllisk at gå rundt mellem de forskellige boder, og opleve hvor meget hver og en går op i netop de de laver, da det er noget de virkelig har lagt deres sjæl i.

Placering:


Jeg håber at denne guide har inspireret, og klædt dig på til at opleve London. Hvis at du har spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive en kommentar nedenunder.

Mr. Booze

Oliver fra Travelscoop

Mit navn er Oliver, og jeg er en 25-årig nordjyde med rejsefeber. Med en masse rejseerfaring i rygsækken finder jeg dagligt de bedste rejsetilbud til dig. Du kan læse mere om mig (og Travelscoop) ved at klikke HER. __________________________________________________________________________________________________ Dette indlæg kan indeholde affiliate-links (reklamelinks).

2 Comments

 1. Avatar
  Niels O. Christensen Reply

  Fin inspiration – men IWM og Churchill War Rooms bør vel også være på listen over must-see?

  Vh Niels O. Christensen, Silkeborg

  • Oliver fra Travelscoop

   Hej Niels.

   Tak for din kommentar. IWM og Churchill kunne helt sikkert også være med på listen – ligesom en masse andre af Londons historiske attraktioner/seværdigheder kunne være det 🙂 London byder på så mange spændende oplevelser og min guide indeholder blot en brøkdel af disse.

   Tak fordi du læser med!

   De bedste rejsehilsner
   Oliver

Skriv en kommentar