Gæstebloggere Inspiration Rejseguides

Out & About: 8 ting du skal vide før du besøger Amsterdam

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Hollands hovedstad er en by fyldt med charme, seværdigheder, liv og glade dage – helt ideel til en forlænget weekend eller en lille uges get-away for storbyelskeren. Byen minder en del om vores egen København, og byen er generelt meget nem at begå sig i. MEN der er alligevel et par ting, du skal vide, før du besøger Amsterdam for første gang. Læs denne guide til Amsterdam, og bliv klogere på hvilke 8 ting, du skal vide inden din rejse.

Undgå kø i Amsterdam

I Amsterdam er seværdigheder som Van Gogh-museet, Rijksmuseum og specielt Anne Franks hus helt unikke attraktioner, som klart er et besøg værd. Men køerne hertil kan være lange. Især Anne Franks hus er berygtet for at holde flere hundreder turister hen i timelange køer. Køb derfor billetterne hjemmefra på nettet – her er penge at spare, og med billetten købt på forhånd kan du springe køen over!

Guide til Amsterdam

Slip af med turisterne

Amsterdams centrum er lille og kompakt. Det gør byen ideel at udforske til fods, men desværre betyder det også at centrum altid er tæt pakket med turister. Snig dig væk fra de mest befærdede turiststier, og oplev de mere rolige dele af Amsterdam. Bydelen De Pijp syd for centrum er et charmerende mekka af trendy caféer og hyggelige butikker væk fra det værste menneskemylder. Her finder du Albert Cuyp markedet, hvor du kan gå på opdagelse blandt alt fra orientalske krydderier, blomster og frugt til tøj og smykker, og glem endelig ikke at smage en lun hollandsk karamelvaffel.

Restauranter i Amsterdam

Amsterdam er en fantastisk by for madelskere, hvad end du er til italienske pizzaer, græsk thatziki eller krydret thaimad – især det indonesiske køkken er velrepræsenteret her. Men restauranterne i centrum er dyre, og fredag og lørdag skal man ofte bestille bord på forhånd. Igen kan det betale sig at tage turen på den anden side af kanalerne udenfor centrum – i bydelen Oud-West (Gamle Vest) finder du Foodhallen, som minder en del om Papirøens Street Food. Stedet har atmosfære, altid et bord at klemme sig ind på, og de mange boder byder på spændende mad fra hele verden.

Guide til Amsterdam

Hold øje, der kommer cykler!

Transportsystemet i Amsterdam er en historie for sig. Som førende cykelby fylder de 2-hjulede, højt-ringene og skramlende transportmidler meget i gadebilledet. Har du mod på en oplevelse ud over det sædvanlige, kan man leje cykler overalt i Amsterdam. Men har du livet kært, eller er benene trætte, kan du på mere rolig vis udforske Amsterdam med tram. Det snørklede sporvognssystem tager dig rundt overalt i byen.

Mandagslukket

Selvom Amsterdam er en by med alt, hvad et shoppehjerte kan begære, holder en del af butikkerne lukket om mandagen – og de, der ikke holder lukket, åbner ofte først kl. 13.00. Så brug i stedet mandagen på sightseeing eller en god lang brunch. De fleste butikker holder til gengæld åbent om søndagen fra 11.00 til 17.00.

Sjove lugte

Amsterdam er kendt for at være frisindet, og mange steder kan du risikere at møde den helt særlige ”duft” fra byens Coffee Shops. Det er lovligt at købe og ryge hash på disse caféer i Amsterdam, og mange lokale såvel som turister nyder en hyggestund her. Dette skal du dog ikke lade dig skræmme af – Amsterdam er så meget mere og andet end grøn tobak, for ikke at nævne en af Europas mest rolige storbyer, og efter en dags tid i byen vil du sjældent bemærke, at de er her.

Guide til Amsterdam

Kanalrundfarten

Amsterdam er kendt som Nordens Venedig, da byen ligesom sin italienske søsterby er et virvar af små kringlede kanaler. Derfor må du selvfølgelig ikke gå glip af en sejltur på de romantiske kanaler. Der er rig mulighed for at købe forskellige guidede ture med lange turistbåde. Du kan også vælge at spise en brunch eller en romantisk middag, mens du sejler gennem det labyrintiske kanalsystem. Vil du have en oplevelse ud over det sædvanlige, skulle du smide de ekstra penge og leje din egen båd. En privatkaptajn sejler båden, og imens kan du nyde et koldt glas champagne og se de skæve huse glide forbi…

Husk kontanter

I Holland er det desværre mange steder ikke muligt at bruge Visa Dankort eller andre ikke-europæiske kreditkort. Maestro-kort virker alle steder, og Master Card tages nogle steder. Husk derfor at hæve Euros hjemmefra, eller find dig en ATM (de findes på hvert et gadehjørne).

Amsterdam er en skøn by, som hører til på enhver storbyelskers bucket-liste!

Dette indlæg er skrevet af Julie, gæsteblogger hos Travelscoop.

Mit navn er Julie, og jeg er tosset med at rejse! Faktisk så meget, at mit karrierevalg faldt på en kandidatuddannelse i Turisme. Gennem min praktiske erfaring fra rejsebranchen såvel som mit personlige kendskab til rejseverdenen vil jeg i blogindlæggene Out & About sørge for at fylde jeres kuffert med insiderviden og mine bedste tips og tricks, så I er godt klædt på til jeres næste rejse!

 

Har du flere tips man skal vide, før man besøger Amsterdam?

Oliver fra Travelscoop

Mit navn er Oliver, og jeg er en 25-årig nordjyde med rejsefeber. Med en masse rejseerfaring i rygsækken finder jeg dagligt de bedste rejsetilbud til dig. Du kan læse mere om mig (og Travelscoop) ved at klikke HER. __________________________________________________________________________________________________ Dette indlæg kan indeholde affiliate-links (reklamelinks).

Skriv en kommentar