Inspiration Rejseguides

Oplevelser i Dubai: mine 10 bedste forslag

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Dubai er en storby med stort S og alt er større, end det er andre steder i verden. For en førstegangsbesøgende kan det derfor være svært at vide, hvor man skal starte i den multikulturelle by, som byder på et hav af forskellige oplevelser. Jeg er netop vendt hjem fra en rejse til Dubai, og i denne guide vil jeg give dig mine bedste anbefalinger, til hvilke oplevelser i Dubai, der er værd at bruge tid (og penge) på.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Dubai efterhånden er en af de byer, som jeg har lavet flest rejsetilbud og personlige scoops til. Byen er nemlig en utrolig populær destination, og særligt i løbet af de sidste par år, hvor flere og flere danskere sætter kursen mod ørkenbyen. Muligheden for at kombinere storby- og badeferie lokker naturligvis mange, samtidig med at prisen på en rejse til Dubai, er faldet til drastisk i løbet af de sidste 5-10 år. Det betyder at det nu koster omtrent det samme, som en tur til Gran Canaria eller Tenerife gør, så forstår jeg godt, at flere og flere vælger Dubai.

Men hvad har byen egentlig at byde på og hvilke oplevelser er værd at bruge tid på? Jeg har lavet en liste med 10 oplevelser i Dubai, som du næppe vil gå glip af!

1. Burj Khalifa

Min liste starter på toppen (bogstavelig talt). For verdens højeste bygning ligger selvfølgelig i Dubai, og den skal du selvfølgelig opleve. Navnet er Burj Khalifa og bygningen rager hele 828 meter i vejret, hvilket er noget nær tre gange så højt som Eiffeltårnet. Besøget starter med at du bliver kørt op til 124 & 125 etage, med en af verdens hurtigste elevatorer, en tur som tager under et minut (forbered dig på propper i ørerne, for det går stærkt!). Når du træder ud af elevatoren, kan du enten gå ud på det åbne observationsdæk, eller gå 360 grader rundt inde i bygningen og opleve den imponerende udsigt over Dubai. Her kan du (på en klar dag) se både ørkenen, den kunstige ø “Palmen” og det 7-stjernede hotel, Burj Al Arab.

Værd at vide
Burj Khalifa bliver besøgt af MANGE mennesker. Derfor er der også en risiko for at være udsolgt, den dag du planlægger at besøge bygningen. Derfor anbefaler jeg, at du booker dine billetter i forvejen (det kan du gør her), så undgår du også at stå i en lang billetkø. Prisen for at komme op til 124 & 145 etage er cirka 260 kr. pr. person. Vil du længere op (til 148. etage) koster billetten en del mere.

Vil du springe køen over?  Klik her og  book billetter til Burj Khalifa

Oplevelser i Dubai

2. Dubai Mall

Hvor finder man et shoppingcenter med over 1200 butikker, et kæmpe akvarium og en skøjebane med tilhørende siddepladser? Korrekt gættet, det gør man i Dubai. Ved foden af Burj Khalifa ligger et af verdens største shoppingcentre, som fylder mere end 50 fodboldbaner! Her kan du (næsten) købe alt hvad hjertet begærer og du kan sagtens bruge flere timer, hvis ikke dage, på at gå rundt og udforske alle butikkerne. Når du først har besøgt Dubai Mall, vil du ikke længere synes at en tur i Bilka virker uoverskuelig – tro mig!

Du kan læse mere om åbningstider, se en oversigt over butikker, og meget mere, ved at klikke her.

Dubai Mall

3. Dubai Fountain

Næste oplevelse på min liste ligger udenfor Dubai Mall, og dermed også ved foden af Burj Khalifa, og her kan du godt forberede dig på, at få blæst benene væk under dig. Dubai Fountain er nemlig verdens største koreograferede springvand, og her kan du hver dag opleve et storslået show, som både indeholder vand, lys og musik. Dette kombineret med at Burj Khalifa bliver oplyst, og endda viser forskellige film, gør denne oplevelse helt unik.

Værd at vide
Du kan opleve Dubai Fountain hver dag mellem klokken 18-23, hvor der kommer en ny forestilling hver halve time.

TIP: Burj Khalifa, Dubai Mall og Dubai Fountain ligger “samlet” og du kan derfor passende sætte en dag af til at opleve alle tre ting.

Dubai Fountain

4. Miracle Garden

En spirende blomsterpark midt i ørkenen? Det findes skam også i Dubai. Og for at det ikke skal være løgn, så er parken (selvfølgelig) verdens største blomsterpark. Miracle Garden har mere end 50 millioner blomster og 250 millioner forskellige planter. Her er fyldt med forskellige, imponerende blomsterværker, blandt andet en stor Emirates flyvemaskine, i naturlig størrelse, som er dækket af smukke blomster. Derudover kan du også tage selfies med forskellige Disney figurere og meget mere! Det er en ret imponerende oplevelse, selv for en som mig, der normalt ikke er stor “blomster-fan” 😉

Parken holder åbent fra oktober til april, dvs. at den holder lukket henover sommeren. Det skyldes at temperaturen i Dubai nemt kan snige sig op på 40-50 grader i disse måneder. Selv på en “almindelig” solskinsdag, hvor der er 25-30 graders varme, kæmper parken for at holde blomsterne friske og i live, og dette kræver ikke mindre end knap 750.000 liter vand om dagen.

Værd at vide
Billetterne kan købes ved indgangen og koster 90 kr. (50 AED) for voksne og 70 kr. (40 AED) for børn. Der er mulighed for at købe mad, drikke, is og meget mere inde i parken, men det er tilladt at medbringe vand.

Miracle Garden Dubai

5. Ørkensafari

Ingen rejse til Dubai, uden en tur i ørkenen – i hvert fald ikke hvis du spørger mig. Dubai er en ørkenby i forklædning og kører man 20-30 minutter udenfor Dubai, vil man se hvorfor. Her venter enorme sandbanker og et unikt landskab. Der er mange måder at opleve ørkenen på, men jeg vil klart anbefale at tage på en ørkensafari, som er både spændende og super sjovt. Spænd sikkerhedsselen og vær klar på en tur op og ned ad sandklitterne. Efterfølgende venter en tur til en traditionel beduinlejr, hvor der (hvis du har booket det) medfølger arabisk buffet og underholdning.

Værd at vide
Der findes mange forskellige udbydere, som arrangere ture til ørkenen. Jeg gav 419 kr. for turen,  men der findes ture der er både billigere – og dyrere. Inkluderet i prisen var afhentning til/fra hotellet, ørkensafari, arabisk buffet og underholdning. Turen tog i alt 7 timer – og kan klart anbefales! Du kan læse meget mere om turen her: ørkensafari i Dubai

Ørken Dubai

6. Burj Al Arab

Dubai første egentlige varetegn (før Burj Khalifa) er det 7-stjernede hotel, Burj Al Arab. Hoteller, som går under kælenavnet sejlet, ligger på en kunstig ø ud for Dubais kyst. Her bor de rige og de store verdensstjerner når de er i Dubai og når man ser hotellet, så forstår man godt hvorfor. Gæster der booker en suite på hotellet har adgang til egen butler og en såkaldt ”pude-menu”, hvor de kan vælge mellem 17 forskellige hovedpuder ved ankomsten. Og apropos ankomst, så kan gæsterne vælge at blive transporteret fra lufthavnen i en Rolls Royce eller via helikopter, som lander på hotellets tag. Hvem sagde luksus? Prisen for en nat på hotellet starter fra omkring 6-7000 kr. for den ”billigste” suite og går helt op til cirka 150.000 for den dyreste.

Derfor er det også de færreste læsere her på bloggen (gætter jeg på) som har mulighed for at overnatte på hotellet. På trods af dette, vil jeg alligevel anbefale at du tager ned i området omkring hotellet og kigger nærmere på det hele – og evt. får taget godt billede til instagram. Det kan du gøre fra Jumeirah Public Beach, som ligger ikke langt fra hotellet. Det er desuden muligt at booke ”ture” til hotellets skybar eller restauranter, det kan du læse mere om HER.

Hvis du vil se billeder indefra Burj Al Arab, eller tjekke priser, kan du gøre det her: Burj Al Arab hotel

Burj Al Arab Dubai - oplevelser i Dubai

7. Dubai Marina

I den sydlige del af Dubai ligger den smukke Dubai Marina, som også HELT klart er et besøg værd! Her bliver du mødt af splinternye højhuse, dyre (og enorme) både og en masse forskellige aktiviteter. Her kan du gå en lang tur rundt i havnen eller tage på shoppingtur i det store Dubai Marina Mall. Du kan også vælge at hoppe ombord på en af de mange bådture, og opleve havnen fra vandsiden. Det er et imponerende syn! Klods op af Dubai Marina ligger JBR Beach (en offentlig strand) og The Walk, en lang strandpromenade, hvor du finder massere af liv i form af restauranter, dyre hoteller (og luksusbiler) og meget andet.

Dubai Marina - oplevelser i Dubai

8. Det ”gamle” Dubai

Nu skal du glemme alt om luksus og skyskrabere for en stund. For ligesom en tur i Burj Khalifa og ørkenen er “obligatoriske” oplevelser i Dubai (hvis du spørger mig), så gælder det samme for Old Dubai. Området omkring Bur Dubai og Deira er adskildt af floden Dubai Creek og det hele går under betegnelsen Old Dubai, eller Det Gamle Dubai. Her kan du opleve forskellige markeder og komme helt tæt på de lokale. De mest kendte markeder er Gold Souk, hvor du kan købe ægte guld til en af de laveste priser i verden, og Spice Souk, hvor du kan købe alverdens krydderier. Jeg kan også klart anbefale dig at hoppe på en Abra (bådbus) og tage sejlturen, sammen med de lokale, over Dubai Creek. Bydelen oser af liv og overalt bliver du mødt af en speciel stemning og en unik duft af krydderier. En stærk kontrast til, hvad du ellers oplever i Dubai.

Værd at vide
Old Dubai er et af de mere “traditionelle” områder i Dubai. Det gælder også når det kommer til kultur og religion. Det betyder at (særligt kvinder) opfordres til ikke at gå alt for udfordrende klædt og som minimum dække skuldre og knæ. Derudover skal du også være forberedt på at sælgerne kan være ret “påtrængende” og have svært ved at respektere et nej.

Dem gamle bydel Dubai

Dem gamle bydel Dubai

9. Aquaventure Waterpark Dubai

Hvis du rejser med familien, eller blot elsker en dag fyldt med action og adrenalin, så kan jeg klart anbefale en tur i det enorme badeland, Aquaventure Waterpark Dubai. Badelandet, som ligger på den kunstige ø ”Palmen”, ved siden af det kendte Atlantis Hotel, er et vildt et af slagsen! Her finder du over 30 forskellige attraktioner, som blandt andet tæller et ”frit fald” og den kendte Tower of Neptune, hvor du starter i 9. etages højde, og suser ned gennem et glasrør, omgivet af et stort akvarium fyldt med hajer, rokker og en masse andre fisk. Hvis du er bange for højder og for meget fart, så har Aquaventure Waterpark Dubai selvfølgelig også mere ”rolige” aktiviteter, såsom en privat strand og et stort område for børn.

Værd at vide
Det koster cirka 590 kr. at komme en tur i Aquaventure Waterpark. Hvis du (ligesom jeg) er en kæmpe vandhund, som bliver nødt til at opleve “Mellemøstens bedste badeland”, så kan du booke dine billetter her

Aquaventure Waterpark Dubai

10. Dubai Frame

Listen sluttes af med, den måske, nyeste oplevelse/seværdighed i byen, nemlig Dubai Frame. Som navnet antyder, er Dubai Frame en 150 meter høj guldramme, som ”indrammer” Dubais skyline. Det har taget over 10 år at bygge rammen og udover at være utrolig smuk udefra, så er det også muligt at komme op i rammen og nyde en 360-graders udsigt over Dubai.

Værd at vide
Dubai Frame har åben hver dag fra 09.00 – 21.00. Det er muligt at booke billetter ved indgangen og prisen er cirka 50 AED (90 kr.) for en voksen og 20 AED (35 kr.) for et barn.

Dubai Frame


Det var min liste over de 10 bedste oplevelser i Dubai. Hvis du har spørgsmål, eller selv har et godt bud på en oplevelse i Dubai, er du meget velkommen til at skrive en kommentar herunder 😎

Oliver fra Travelscoop

Mit navn er Oliver, og jeg er en 25-årig nordjyde med rejsefeber. Med en masse rejseerfaring i rygsækken finder jeg dagligt de bedste rejsetilbud til dig. Du kan læse mere om mig (og Travelscoop) ved at klikke HER. __________________________________________________________________________________________________ Dette indlæg kan indeholde affiliate-links (reklamelinks).

1 Comment

 1. Avatar
  Brian Thomasberg Reply

  Hej Oliver
  Tak for en fin gennemgang af de største attraktioner i Dubai. Og hyggeligt at møde dig ved Marinaen 😀.
  En tur til Dubai kan kombineres med en tur til Abu Dhabi, hvor man blandt andet kan besøge en af verdens største Moskeer. Super flot. Er du bilinteresseret er et besøg i Ferrari World også det hele værd.
  Du kan komme til Abu Dhabi (ca. 1 1/2 times kørsel) i lejet bil eller med en arrangeret rundtur. Gør en stop ved Last Stop, en `rasteplads` hvor du føler dig hensat til scener fra Mad Max.

Skriv en kommentar