Inspiration Rejseguides

Kom i den rette julestemning: Her er 9 byer du kan besøge

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Juletiden er en af de bedste rejsetider på året! Her bliver alverdens byer forvandlet til julebyer med julepynt, julemarkeder og alt hvad der ellers hører til julen. Der er dog altid byer som skiller sig ud fra mængden. Byer, hvor der bliver gjort ekstra meget ud af julen og hvor du virkelig kan komme i julestemning. Jeg har derfor lavet denne liste, hvor du kan finde 9 byer rundt omkring i verden, som virkelig kan sætte gang i julestemningen. Lad julen begynde! 🎅🏻

Rovaniemi

Vi starter med den mindste by på listen. For i det nordlige Finland, ikke langt fra polarciklen, ligger byen Rovaniemi. En mindre by, med knap 60.000 indbyggere – men det holder ikke julestemningen i byen tilbage. Det er nemlig i Rovaniemi at selveste julemanden bor og her skal du rejse hen, vil du vil mærke en magisk julestemning. Her er snegaranti og du kan opleve både rensdyr, juletræer og julelys. Desuden er der en masse små hyggelige boder, og så skal du selvfølgelig ikke snydes for et møde selveste julemanden i Santa Claus Village, som ligger et stykke udenfor byen.

Santa Claus Village, på dansk Julemandens landsby, har åbent året rundt, men der bliver for alvor skruet op for julestemningen, når sæsonen bliver skudt i gang d. 10. november. Her kan du gratis deltage i ’Grand Opening’, hvor julemanden bl.a. holder sin årlige tale. Har du ikke mulighed for at være i Finland d. 10. november, kan du i stedet tage derop d. 23. december, hvor du udover den hyggelige stemning, også kan være med til at sende julemanden godt på vej på hans rejse ud og besøge verdens børn med fantastiske julegaver.

TIP: Du kan besøge julemandens landsby (inkl. fly og hotel) for kun 2131 kroner. Det kan du læse mere om herunder:

Besøg julemandens landsby i Lapland: 3 dage på 3* hotel inkl. fly for kun 2131 kr.

Julestemning

Hamburg

Hvis du tænker at en tur til det nordlige Finland lyder som en alt for kold (og lang) rejse, kan du selvfølgelig også “nøjes” med en tur syd for grænsen, hvor Hamborg venter. De tyske byer er særligt kendt for den gode julestemning og Hamborg er selvfølgelig ingen undtagelse!

Fra slutningen af november og frem til juleaften kan du besøge den tyske by og opleve hvordan vores naboer kommer i den helt rigtige julestemning. Hamburg bliver nemlig fyldt med hyggelige julemarkeder og uanset hvor du befinder dig, vil du blive mødt af en duft af brændte mandler. Et af de mange smukke julemarkeder foran det historiske rådhus i byen og her finder du ikke mindre end 150 forskellige boder. Her vil jeg klart anbefale dig at prøve de originale specialiteter fra Tyskland, som f.eks. tysk julepølse eller de populære peberkager.

Göteborg

Vi bliver lidt i samme dur. For hvis du foretrækker en let-tilgængelig juletur, så er den svenske by Göteborg også en oplagt mulighed. Gøteborg skaber scenen for en hyggelig juletur, med duften af brændte mandler og julekager. Din juleshopping kan foregå i hyggelige omgivelser i byens centrum, hvor du samtidig kan drage fordel af den historiske lave kurs på den svenske krone, til når du skal shoppe årets julegaver.

Du kan også opleve de smukke julelys som pryder i byen, hvor du bl.a. kan se det fantastiske julelys ’Ljusstråket’ som strækker sig fra Gøteborg havn og 3 kilometer hen til forlystelsesparken Liseberg, som også er pyntet op i stor stil. Her kan du desuden prøve vinterkarrusellen, se middelalderbyen eller opleve en svensk isballet. Liseberg byder endda på ikke mindre end 5 millioner elektriske julelys og har desuden det største julemarked i hele Sverige. Hvad siger du så?

Julestemning

London

Den britiske storby er et sandt mekka for juleelskere – og byen er derfor et også at finde på denne liste. Foruden de fantastiske shoppingmuligheder som London byder på, er det også her du finder det magiske Winter Wonderland. Her bliver Hyde Park omdannet til en stor juleforlystelsespark – og det er en oplevelse du ikke må snyde dig selv for! Det store Winter Wonderland åbner midt i november og her kan du finde mere end 100 forskellige juleoplevelser, som blandt andet tæller forlystelser, en skøjtebane, en isbar til de voksne og selvfølgelig en masse juleboder. Der er gratis entré og rigeligt med oplevelser, så både børn og voksne kan lade sig underholde i timevis.

TIP: Du kan rejse 3 dage til London i julen fra kun 881 kroner. Det kan du læse mere om herunder:

Julehygge i London: 2 nætter på 3* hotel inkl. fly for kun 881 kr.

Prag

Hvis du gerne vil besøge en storby, hvor du får relativt meget for pengene (sammenlignet med f.eks. London og Paris), så er Prag det oplagte valg. Den tjekkiske hovedstad oser af julestemning og byen har en masse forskellige julemarkeder, som alle er pyntet op til den store guldmedalje. Det største julemarked finder du på rådhuspladsen i Prag, hvor du kan mærke den fantastiske atmosfære, og dufte til de mange lækre lokale specialiteter som boderne tilbyder. En anden ting du garanti vil stifte bekendtskab med i Prag er korsang. Her kommer både internationale og lokale kor og synger de populære julesalmer, som skaber en utrolig hyggelig julestemning.

Paris

Frankrigs hovedstad Paris er også en ægte juleby! Her kan du slentre ned af den ikoniske gade Champs-Elysées, som vil være oplyst af flotte julelys. Fra midten af november er der en masse boder at finde på Champs-Elysées, som spreder julestemning med duften af gløgg og andre julegodter. Et andet sted i Paris som med garanti kan få dig i den rette julestemning er Disneyland. Forlystelsesparken er et af de mest magiske steder i Europa og særligt i juletiden, hvor der bliver skruet ekstra op for denne magi.

Julestemning

New York

I USA og særligt i New York er alt altid større end andre steder i verden –  og det gælder selvfølgelig også når det kommer til julestemningen. Hvis du besøger New York i november/december, er der nærmest garanti for at du kommer i den helt rette stemning. En af de mange begivenheder du skal opleve i byen, er når lysene på det store juletræ ved Rockefeller Center bliver tændt. Det er en stor begivenhed, og du ikke må snyde dig selv for.

New York byder også på en række forskellige julemarkeder og et af de større af slagsen finder du ved Bryant Park. Her kan du opleve mere end 170 boder og bliver inspireret af en masse håndlavet julepynt, og nyde en kop varm kakao mens du nyder den amerikanske julestemning. Alle de funklende lys og de hyggelige små boder kan med garanti få julestemningen frem i dig.

TIP: Vil du opleve New York i julen? Rejs 5 dage til den ikoniske storby fra kun 3747 kroner. Læs mere herunder:

Juleshopping i New York: 5 dage på 3* hotel inkl. fly for kun 3747 kr.

Wien

Wien byder jo i forvejen på smukke omgivelser, men fra midten af november og helt frem til jul bliver Wien forvandlet til en magisk juleby. På denne tid af året er luften i den østrigske hovedstad tyk med duften af julebagværk, gløgg og brændte mandler. Du kan finde flere forskellige julemarkeder i Wien, men det største finder du på rådhuspladsen. Allerede når du nærmer dig, vil du blive betaget af de mange julelys og den særlig atmosfære. På selve julemarkedet finder du mere end 150 forskellige boder, som tilbyder dig julegaver, juledekorationer, kulinariske oplevelser og selvfølgelig varm kakao.

Tokyo

Sidste by på listen er Tokyo, hvor du kan opleve en mere anderledes juleoplevelse end i de andre byer på listen. Den japanske storby byder blandt andet på lysfestivalen “The Illumination”, som sidste år blev besøgt af mere end 7 milioner gæster. Her bliver 400 meter på gaden Kayakizaka Street, udstyret med ikke mindre end 700.000 LED pærer, som danner et helt fantastisk lys.

En anden ting du kan opleve er julemarkedet i Roppongi. Det er ikke det største julemarked med kun 15-20 boder, men til gengæld er julestemningen super koncentreret. Atmosfæren og de besøgende gæster er med til at skabe den fantastiske stemning på julemarkedet. De få boder på markedet byder dig på en masse juledekorationer, julegaveidéer og rigeligt med mad og drikkevarer, som sagtens kan få dig i julestemning.


Jeg håber at du kan bruge ovenstående guide, som inspiration til hvor du kan rejse hen i julen. Hvis du har andre gode forslag, er du mere end velkommen til at skrive en kommentar herunder 😎 

Oliver fra Travelscoop

Mit navn er Oliver, og jeg er en 25-årig nordjyde med rejsefeber. Med en masse rejseerfaring i rygsækken finder jeg dagligt de bedste rejsetilbud til dig. Du kan læse mere om mig (og Travelscoop) ved at klikke HER. __________________________________________________________________________________________________ Dette indlæg kan indeholde affiliate-links (reklamelinks).

Skriv en kommentar