Inspiration Tips & tricks

Guide: Sådan planlægger du din næste rejse

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

For mange kan det være en jungle at finde rundt blandt forskellige hotel- og fly søgemaskiner, og mange opgiver søgningen og bestiller i stedet en pakkerejse. Hvis du selv sammensætter din rejse, er der dog mulighed for at få rejsen præcis som du ønsker – og mange gange er der penge at spare. Læs med her, og få mine allerbedste tips til hvordan du selv planlægger din næste rejse.

Skal du planlægge årets sommerferie eller den næste storbyferie? Og synes du det er lidt uoverskueligt at finde de rette flybilletter og det helt rigtige hotel? Bare rolig, det er faktisk ikke så svært – du skal bare væbne dig med en god portion tålmodighed og sætte lidt tid af til formålet. Jeg er (selvudnævnt ekspert) i at sammensætte rejser til de bedste priser, og jeg vil gerne dele ud af vores tips og tricks, så du kan komme afsted på din næste rejse – præcis som du vil have den.

Flybilletter

Første step i din rejseplanlægning er flybilletterne. Når du skal søge efter flybilletter til din rejse, er det en fordel at bruge en søgemaskine, som sammenligner markedets priser og tilbud. Til det vil jeg anbefale Travelmarket eller Momondo, som alle giver et godt overblik over dine muligheder.

Man kan også kigge på de enkelte flyselskabers hjemmeside for specielle tilbud, som ikke nødvendigvis vises i søgemaskinerne. Ryanair har som eksempel sommetider nogle supergode tilbud, som kun bliver offentliggjort på deres egen hjemmeside. Det er altså altid en god ide at kigge lidt forskellige steder for at finde de bedste priser.

Hoteller

Først når flybilletterne er i hus, kan du begynde at kigge efter det rette hotel. Der findes mange forskellige portaler, som sammenligner hotelpriser – men jeg vil anbefale dig at bruge Hotels.com, som er let og overskuelig 

Alt du skal gøre er, at indtaste dato for ankomst og afrejse, samt destination og antal personer. Så vil du få en lang række hotelforslag. Desuden kan man sortere i resultaterne, så man får dem der matcher præferencer i forhold til standard eller faciliteter som pool og fitnesscenter, område eller afstand til forskellige seværdigheder.

Transport

Efter fly og hotel er på plads, kan du kigge på transporten mellem lufthavnen og til hotellet. Og her er ingen grund til bekymringer – der er masser af muligheder. Det er ALTID muligt at tage en taxa fra lufthavnen, men vil man gerne spare lidt penge kan man også undersøge mulighederne for at tage bus, tog eller metro. Gå ind på din ankomstlufthavn hjemmeside og find afsnittet om transport – her får du oplyst hvilke transportmuligheder der er i den pågældende lufthavn.

Du kan selvfølgelig også vælge at leje en bil. Dette er specielt populært på sommerferier, da det er en god måde, at få udforsket lokalområdet på. Jeg vil anbefale dig at søge på Holidaycars, hvis du er interesseret i billeje og du vil blive overrasket når du ser, hvor billigt det kan være at leje en bil!

Oplevelser

Når selve rejsen er på plads kan man begynde på den sjove planlægning; hvad der skal ske på rejsen! Skal du rejse til et nyt sted, og mangler inspiration og ideer til oplevelser, kan du bruge Tripadvisor til at søge efter gode restauranter, seværdigheder, de bedste strande eller gode steder at nyde en cocktail. 

Det kan desuden være en fordel at bestille billetter til oplevelserne på forhånd. Skal du til Paris og ved, at du vil op i Eiffeltårnet, eller til London og vil op i London Eye, kan du bestille billetterne hjemmefra. På den måde undgår du også de lange køer, og får ekstra tid til at opleve byen i stedet.

Rejsebøger er også altid en god idé at anskaffe sig inden afrejsen. Her kan du finde rejsetips, kort og meget andet til de fleste destinationer i verden. Skal du bruge en rejsebog, kan du finde den på Saxo.com – der er bøger til stort set alle destinationer.

Praktisk

Først og fremmest bør du altid sikre dig, at du har en rejseforsikring – og det er uanset hvor turen går til. Undersøg om du allerede har en rejseforsikring blandt dine andre forsikringer, ellers kan du på Findforsikring.dk få 3 gratis tilbud, som du kan sammenligne – også her kan du spare lidt penge!

Skal du på en rejse udenfor Europa bør du også undersøge, om det kræves at du har søgt en visum for at komme ind i landet. Undersøg det i god tid, da det godt kan tage lidt tid, at få en sådan ansøgning igennem. På Udenrigsministeriet kan du læse, om det er nødvendigt med et visum til netop din destination – og hvordan det i så fald ansøges.

Det samme gælder med vaccinationer. Skal du udenfor Europa, kan du måske have brug for at blive vaccineret. Her kan du bruge hjemmesiden Sikkervaccination.dk til at undersøge hvilke vaccinationer du skal have – eller spørg din læge til råds og find ud af, om det er nødvendigt en vaccine – og hvilket vaccinationer du i så fald behøver.

Pakkeliste

Det sidste du skal have styr på inden afrejse er bagagen. Er du også en af dem der altid pakker for meget eller for lidt? Eller den som altid har glemt enten bikini eller tandbørsten? Fortvivl ej – kufferten skal ikke være en udfordring. Hvis du skal på en sommerferie/badeferie, så læs vores pakkeguide, som du finder her: Pakkeguide til sommerferien


Nu har du fået nogle tips til planlægningen af din næste rejse. Husk på, at det tager tid, og at du skal være væbnet med en god portion tålmodighed. Hvis du får brug for hjælp, er jeg altid klar til at sammensætte din næste rejse, præcis som du gerne vil have den. Læs mere her: Dit Personlige Scoop

Oliver fra Travelscoop

Mit navn er Oliver, og jeg er en 25-årig nordjyde med rejsefeber. Med en masse rejseerfaring i rygsækken finder jeg dagligt de bedste rejsetilbud til dig. Du kan læse mere om mig (og Travelscoop) ved at klikke HER. __________________________________________________________________________________________________ Dette indlæg kan indeholde affiliate-links (reklamelinks).

Skriv en kommentar