Gæstebloggere Inspiration Rejseguides

RIGA: De 4 bedste oplevelser

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Jeg har igen fået besøg af en gæsteblogger her hos Travelscoop. Denne gang er det Signe, som til dagligt har rejsebloggeEventyrlysten.dk. Her skriver hun om rejser rundt omkring i Europa, men du kan også finde indlæg fra Afrika og Mellemøsten på bloggen. I dette indlæg bliver vi i Europa og nærmere bestemt Letland. Signe har nemlig besøgt landets smukke hovedstad Riga, og her får du hendes guide til byen, samt hvilke 4 oplevelser du SKAL slå vejen forbi, hvis du besøger byen.

Skrevet af: Signe fra rejsebloggen Eventyrlysten.dk

Har du nogensinde besøgt Riga? Hvis ikke er det på tide at gøre det. Riga er en enormt overset rejsedestination og der er mange gode grunde, til at besøge den lettiske hovedstad. Det er en by der skiller sig ud fra andre europæiske storbyer og så ligger den kun en times flyvetur fra Danmark. I Byen er der mange historiske og kulturelle steder og så har de en god madkultur der er præget af gode kager og kartofler. Derudover er priserne i byen helt i bund og jeg brugte kun 1068,- på 3 dage. Det dækkede mad, transportudgifter, shopping og hvad der ellers høre til på en storbyferie. Hvis du er blevet inspireret til at besøge byen, så vil jeg guide dig gennem de fire bedste oplevelser, der venter dig i Riga.

Bastejkaln Parken

I udkanten af den gamle bydel finder du Bastejkaln Parken. Det er en smuk park, der indeholder alt hvad man kan forvente sig af en park. Der er flotte blomster, skulpturer, en bro med kærlighedshængelåse, en kanal med mulighed for en sejltur og en legeplads til de mindste. Parken er et godt sted at tage en pause og så ligger den meget centralt. Den ligger op ad Frihedsmonumentet, tæt på den gamle bydel og tæt på et større shoppingcenter.

Guide til Riga

Gåtur over Akmens Tilts

Fra den gamle bydel kan du gå over Akmens Tilts. Du kan selvfølgelig også vælge at tage en bus, men jeg vil anbefale dig at gå. Når du går, vil du kunne se den flotte udsigt ud over Riga skyline. På den anden side af broen finder du blandt andet Nationalbiblioteket. Hvis du ikke vil se noget specielt på den anden side, kan du sætte dig på en bænk og nyde udsigten ud over Riga.

Guide til Riga

Nativity Katedralen

Nativity Katedralen også kaldet Fødselskatedralen er den største ortodokse kirke i de baltiske lande. Katedralen ligger 5 minutter fra den gamle bydel. Jeg anede ikke at den fandtes og gik forbi den helt tilfældigt. Det er jeg glad for. Det er en meget smuk katedral og så er den gratis at komme ind i. Går du fra katedralen og til den gamle bydel, vil du kommer forbi Bastejkaln Parken og frihedsmonumentet, så katedralen er beliggende helt perfekt og der er ingen undskyldning, for ikke at se den.

Guide til Riga

Central Market

Hvis du er til markeder, så vil du elske Central Market. Markedet åbnede i 1930 og er 72.300 kvm med intet mindre end 3000 stande. Det er altså et kæmpe marked, hvor du kan købe alt hvad du kan forestille dig. Du kan købe alt i kød, fisk, grøntsager, kager og meget, meget mere. Markedets størrelse kan gøre det meget uoverskueligt, så det er ikke et marked man kan gå igennem på 10 minutter. Man skal tage sig tid og se nærmere på de spændende ting, der bliver solgt. Selvom man godt kunne forestille sig det, er det ikke overrendt af turister. Når man besøger markedet er det tydeligt at det er her de lokale køber mange af deres råvarer. Det er altså et sted hvor du vil komme tæt på det lokale liv og samtidig se noget udover det sædvanlige.

Guide til Riga

Oliver fra Travelscoop

Mit navn er Oliver, og jeg er en 25-årig nordjyde med rejsefeber. Med en masse rejseerfaring i rygsækken finder jeg dagligt de bedste rejsetilbud til dig. Du kan læse mere om mig (og Travelscoop) ved at klikke HER. __________________________________________________________________________________________________ Dette indlæg kan indeholde affiliate-links (reklamelinks).

Skriv en kommentar