Inspiration Rejseguides

Rejseguide: Sådan kommer du til VM i Rusland

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Til sommer spilles der VM i Rusland, og Danmark er som bekendt kvalificeret til slutrunden. Jeg har lavet en guide, som giver dig et overblik over, hvordan du kan deltage i den store fodboldfest og støtte Eriksen, Schmeichel og de andre drenge til sommerens slutrunde.

VM i 2018 spilles som bekendt i Rusland. Kampene spilles i 11 forskellige byer med hovedstaden Moskva som centrum for fodboldfesten. Her spilles der på to af byens store stadions, som bliver brugt til både åbningskampen og finalen. Lodtrækningen til VM-gruppespillet var god ved Danmark, og de fik på papiret en glimrende lodtrækning! Her blev Frankrig, Peru og Australien trukket op af bowlen, og sammen med Danmark udgør disse hold gruppe C. Her er en oversigt over Danmarks gruppekampe:

Kamp 1: 16. juni mod Peru i Saransk
Kamp 2: 21. juni mod Australien i Samara
Kamp 3: 26. juni mod Frankrig i Moskva

Vores guide giver dig en oversigt over alt det du skal vide både inden og under din rejse.
Guiden er delt op i følgende dele:

1. Sådan får du billet – ansøg om billetter allerede nu
2. Fan-ID = visum
3. Rejseforsikring
4. Sådan kommer du til Rusland
5. Transport mellem byerne
6. Overnatninger
7. Særlige forhold du skal være opmærksom på

 1. Sådan får du billet

Det første du skal gøre, er selvfølgelig at sikre dig billet(ter) til den/de kampe du gerne vil overvære. Vores guide tager udgangspunkt i, hvordan du får billetter til det danske fanafsnit. Ønsker du at overvære andre kampe, kan du læse mere om billetsalget her: generelt billetsalg til VM.

Prisen for billetterne til gruppekampene starter fra 6300 RUB, som svarer til knap 670 kr. og strækker sig op til 12.600 RUB, som er knap 1350 kr. Vær opmærksom på at kategori 4 (den grønne) kun er for russiske statsborgere.  Du kan se en prisoversigt herunder:

VM i Rusland

Ansøgningen omkring billetter til det danske fanafsnit foregår også igennem FIFA. Ansøgningsperioden strækker sig fra d. 5 december – 31 januar. Alle ansøgninger foretaget indenfor denne periode kommer med i puljen, og der er således ikke noget ”først til mølle” princip gældende. Du kan ansøge om at købe op til 4 billetter pr. kamp. Du har desuden mulighed for at ansøge om billetter til alle Danmarks “mulige” 7 kampe (3 gruppekampe og evt. finaler), og skulle Danmark blive slået ud, får du refunderet dine billetter. Vær dog opmærksom på at der er et refunderingsgebyr på 10%. Du kan ansøge om køb af billetter her: Billetter til VM

Først efter d. 31 januar (ansøgningsfristen) og helt frem til senest d. 13 marts, vil du få besked omkring, om du får billetter eller ej. Hvis din ansøgning bliver godkendt, modtager du dine billetter med posten i løbet af april og maj. Du kan læse mere information omkring køb af billetter via DBUs billetguide, som du finder her: DBU billetguide

For kort at opsummere på følgende afsnit, så kan du altså IKKE vide dig sikker på at du får billetter, før at du får svar på din ansøgning. Dette gør du i perioden d. 31 januar til d. 13 marts. og først derefter kan du gå i gang med at bestille Fan-ID (læs mere nedenfor), rejseforsikring, fly og hotel.

2. Fan-ID og Visum

At få et visum til Rusland er normalt en ret indviklet proces, som foregår via den russiske ambassade. På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du læse mere om visum til Rusland.

Heldigvis er der blevet oprettet det der hedder Fan-ID, som du kan ansøge om, efter at du har fået godkendt din billetansøgning. Et Fan-ID fungerer som et visum til Rusland, og det gælder 10 dage før og efter slutrunden. Desuden kan id’et bruges til at få gratis offentlig transport i værtsbyerne, og de giver også gratis adgang til nattoge, som kører imellem værtsbyerne. Kort og godt er Fan-ID’et en genial opfindelse!

Læs mere om Fan-ID og ansøg via dette link: Fan-ID. (HUSK at du først kan ansøge, når din billetansøgning er godkendt!)

3. Rejseforsikringer

Det næste punkt i vores guide er rejseforsikring. Nu tænker du måske, at du er dækket af dit gule eller blå sygesikringskort, men det er ikke tilfældet, og det er faktisk et lovkrav, at man har en rejseforsikring, for overhovedet at få lov til at komme ind i Rusland. Hos Rejseforsikringsguiden har de lavet en komplet guide over alle de forhold, som du skal være opmærksom på, når du bestiller din rejseforsikring. Du finder guiden her: guide til Rejseforsikring.

Når du har fået styr på din billetansøgning, dit Fan-ID og din rejseforsikring, er det tid til at booke flybilletter og hotel.

4. Hvordan kommer du til Rusland?

Der er gode flyforbindelser mellem København og Moskva og du kan flyve direkte. Turen tager endda kun lidt over 2 timer og enkeltbilletter kan fås fra omkring 800-1000 kr. En returbillet koster på nuværende tidspunkt cirka 1700 kr. alt efter hvilke dage du vælger.

Jeg anbefaler at du først og fremmest flyver direkte til Moskva, og så kan du efterfølgende rejse til Saransk og Samara (læs mere i næste afsnit).

Momondo kan du bestille dine flybilletter og kombinere dine rejsedatoer som det passer dig. Den første kamp spilles d. 16 juni i Saransk, som ligger cirka 620 km. fra Moskva. Jeg anbefaler derfor at du i hvert fald lander i Moskva 2-3 dage før kampen, således at du kan komme videre til Saransk i ordentlig tid.

5. Transport mellem byerne

Tog:
Som jeg tidligere nævnte, så giver dit Fan-ID adgang til gratis togtransport mellem værtsbyerne. For at bestille transportbilletterne skal du først have godkendt dine ansøgninger til både billetter og Fan-ID.  Du kan læse mere om den gratis togtransport via dette link: Togtransport Rusland (Når du kommer ind på hjemmesiden står det på russisk. Men du kan ændre sprog i venstre hjørne)

Fly:
Du har også mulighed for at flyve imellem værtbyerne. Således er der både en lufthavn i Saransk, Samara og selvfølgelig Moskva. Priserne starter på omkring 200-300 kr. for en enkeltbillet. Du kan bestille billetterne på Momondo.

6. Overnatninger

Der er selvfølgelig mange forskellige muligheder for overnatninger i Rusland. En god idé er dog at booke dit hotel online, så du ikke ender med at stå uden en seng at sove i. Jeg anbefaler dig at bruge Hotels.com når du booker. Her kan du søge på en masse forskellige kriterier og finde frem til det hotel der passer dig bedst. Et bonustip er, at hvis du opretter dig som bruger, får du mulighed for at indsamle overnatninger på din rejse, og når du har samlet 10 overnatninger, får du én gratis.

7. Særlige forhold

Som udgangspunkt er der ikke nogle særlige forhold, som du skal være opmærksom på. Du kan trygt rejse til Rusland og færdes i de værtsbyer hvor slutrunden finder sted. Du kan læse Udenrigsministeriets rejsevejledning her, og ellers er det en god idé at følge med i den generelle sikkerhedssituation i Rusland.

Hvis du har yderligere spørgsmål eller kommentarer, så kan du kommentere dette herunder eller kontakte mig via følgende:
Direkte på vores Facebookside, mail til kontakt@travelscoop.dk eller vores livesupport på hjemmesiden.

Oliver fra Travelscoop

Mit navn er Oliver, og jeg er en 25-årig nordjyde med rejsefeber. Med en masse rejseerfaring i rygsækken finder jeg dagligt de bedste rejsetilbud til dig. Du kan læse mere om mig (og Travelscoop) ved at klikke HER. __________________________________________________________________________________________________ Dette indlæg kan indeholde affiliate-links (reklamelinks).

Skriv en kommentar