Bestil et rejseforslag

Med Travelsscoops Rejseforslag har du muligheden for at få tilsendt et skræddersyet og uforpligtende rejseforslag, helt gratis! Du skal blot udfylde nedenstående formular og så vil du modtage rejseforslaget pr. mail indenfor 2-3 hverdage.

Booking formular

Køln har længe stået i skyggen af de store og velkendte byer som Hamborg, Berlin og München. Men byen, som er Tysklands 4. største med over 1 million indbyggere, har utrolig meget at byde på. I Køln findes en smuk blanding af gammel industriby og en moderne storby. Når man går rundt i byens gader kan man både få øje smukke bygningsværk, som f.eks. byens gamle rådhus Kölner Dom og moderne arkitektur. Andreas har for nylig besøgt Køln og han har skrevet et indlæg omkring hans første møde med den gamle industriby. God læselyst.

Skrevet af: Andreas Frost Gislund

Jeg er ikke en synderligt berejst type. Jeg har altid prioriteret at spare penge op og bruge dem anderledes, men jeg har på det seneste fundet en lyst og glæde i at rejse. Det er ikke blevet til de helt store destinationer endnu, men den glæde, jeg finder i at se nye steder, er for mig den største oplevelse, man kan få. Min seneste destination var en by, som de færreste nok kender som en kæmpe turistfælde, men nærmere som en gammel industriby fra det engang knapt så pæne Ruhr-distrikt. Men historien i dag er en helt anden. Her er lidt om hvorfor Köln er en fantastisk by at bruge sin tid i.Køln

Köln som samlingspunkt

Uanset hvad ens interesse måtte falde på, så findes der et sted til det i Köln. Et af de steder er Koelnmesse, hvor der mange gange i løbet af året bliver afholdt messer med diverse temaer – og der er noget for enhver smag. Om du er til vegansk mad, klassiske biler eller teknologi og spil, er der noget til enhver smag i løbet af året derinde. Der er plads til tusinder af mennesker, og man kommer altid til at møde folk med samme interesse som ens egen. Jeg var personligt primært afsted i Köln grundet nogle billetter, jeg fik til et event for esport i den meget nærliggende LanXess Arena, der også er midtpunkt for mange fede arrangementer – og med gode muligheder for at finde et lækkert hotel tæt på, er der nærmest ikke en undskyldning for at kombinere turen med et event efter ens egen interesse.

Køln

Proppet med stemning og kultur

Hvis man ikke har fundet det perfekte event at kombinere turen med, vil jeg foreslå at gå en tur rundt omkring i byen, der har masser at byde på. Start med at gå en tur over jernbanebroen, der byder på den efterhånden kendte tradition med at ”låse” sin kærlighed fast. Et hurtigt overslag fra mig vil nok byde på, at der er i omegnen af 100.000 låse på broen, så der er rigeligt at kigge på. Ud over dette er der naturligvis det, som mange nok vil genkende Köln for – katedralen, eller Kölner Dom, som den bliver kaldt lokalt. Restaurationsarbejdet var stadig i gang, da vi var der, men den er stadig et af de mest storslåede bygningsværker, jeg nogensinde har set. Den energi, der er lagt i bygningen for så mange århundreder siden, er stadig synlig til dags dato, og der findes intet lignende. Den er et must-see for alle, der slår vejen forbi.

Køln

God mad til gode priser

En anden fantastisk ting i Köln er de mange gode spisesteder. Stedet, jeg vil anbefale højest, er Der Unsicht Bar. Det er en tysk kæde af blinderestauranter, og det er et koncept, jeg ikke kan rose højt nok. De ansætter blinde tjenere, der fører dig ind i et kulsort rum. Det er som at have bind for øjnene. Du vælger din menu baseret på nogle kriterier på forhånd, men kender ikke selve menuen (med mindre du ikke ønsker overraskelsen). Man får en madoplevelse ud over alle grænser, fordi alle dine andre sanser bliver skærpet, når du ikke længere har synet. Smagen bliver større, duften bliver mere kraftig, og oplevelsen bliver markant bedre! Jeg vil til enhver anbefale oplevelsen. Det kan virke overvældende, men det er en fantastisk oplevelse. Ellers hørte jeg mange rosende ord om Beef Brothers.

Hvis du tager en tur forbi Köln, så forbered dig på at blive positivt overrasket. Det var ikke en by, jeg tænkte som et sted, jeg drømte om at komme til, men nu drømmer jeg om at komme tilbage. God rejselyst!

Ét svar til “Køln: Tysklands ukendte storby”

  1. Hejsa..

    Jeg er helt enig.

    Køln er bestemt et besøg værd. Er man håndboldfanatiker, så få det til og passe med Final4 for herrer, så får man det ypperste håndbold, som man kan komme i nærheden af, som så kam blive krydret med en sejltur på floden der går igennem Køln.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Følg os på instagram!

Se vores seneste indlæg herunder og følg os på vores instagram og brug #Travelscoopdk