Gæstebloggere Inspiration

Thailand: At udleve drømmene

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Thailand er for mange mennesker paradis på jorden og en drømmedestination. Susanne fra bloggen I Vores Verden besluttede sig for at udleve drømmen. Sammen med sine 4 børn i alderen 7 til 13 år, valgte hun at rejse til Thailand og opleve landet, og undersøge om det er så dejligt som folk altid siger. Her kan du læse om deres tur og lade dig inspirere. God læselyst.

Skrevet af  Susanne fra bloggen I Vores Verden

At udleve drømmene

Jeg har i mange år haft et stort ønske, om at rejse til Thailand. Man høre så mange historier om hvor skønt, smukt og dejligt det er dernede. Nu skulle drømmen gøres til virkelighed. Jeg rejste afsted med mine 4 drenge Emil på 13 år, Jeppe på 11 år, Pelle på 9 år og Calle på 7 år. Vores rejse startede i Bangkok, hvor vi havde booket værelse på hotellet Chatrium Residence Sathon. Hotellet var super lækkert med et eksotisk og smukt poolområde. Børnene var vilde med det. Personalet var søde og utrolig hjælpsomme, og hotellet lavede lækkert mad til billige penge. For at nå mest muligt i byen, lejede vi en taxachauffør Ming en hel dag. Det gav vi 2500 Bath for, hvilket svare til 500 kr. Vi havde hjemmefra fundet nogle ting, som vi gerne ville opleve, og Ming supplerede med endnu flere gode oplevelser. Han kørte os til Floating Boatmarket, som var en rigtig speciel og spændende oplevelse. Vi blev sejlet i en lille båd gennem flere kanaler, blandt boder og sælgere både på land og i vandet. Der kunne købes alt fra tøj og hatte til frugt og gademad. Vi sluttede turen af med at køre ATV, hvilket drengene synes var super fedt.

Udleve drømmen i Thailand

Turen varede i 3 timer, og undervejs var der et par pauser, hvor vi blev sat af. Her kunne man købe is, vand og meget andet. Et af stederne kunne vi fodre de mange fisk, som var i kanalen. Da vi var færdige med turen, stod vores taxachauffør klar. Han kørte os til en hyggelig lille restaurant, hvor vi spiste rigtig lækkert thai mad. Bagefter gik turen til Golden Buddha. Templet var utrolig smukt og den store Buddha var imponerende.

Dagen efter tog vi en tur i Chinatown, som helt klart må besøges. Stemningen er helt speciel og alle de små boder, som findes overalt, sælger forskellige sjove ting. Vi tog en tuk tuk hjem herfra i Bangkoks vilde trafik, og sprang en tur i poolen. Vores sidste dag i Bangkok blev brugt på et besøg i Wat Pho templet, som er virkelig imponerende smuk! Tanken om hvor meget arbejde, der er blevet brugt på at bygge disse smukke bygninger er utrolig! Her findes også den store berømte liggende Buddha.

Udleve drømmen i Thailand

Koh Samui

Vi tog nattoget til Surat Thani, hvorfra vi skulle sejle til Koh Samui. Billetterne købte vi på 12go.asia. Ming – vores taxachauffør kørte os til deres kontor, hvor vi hentede billetterne. Nattoget er et rigtig godt og billigt alternativ til at flyve til Koh Samui. Togene er hyggelige og behagelige. Børnene lavede lektier om aftenen, og sov hele natten igennem i toget.

Næste morgen var vi ved Surat Thani, hvor der stod en mand fra selvskabet og guidede os det rigtige sted hen. Vi blev vist til et bord, hvor vi kunne købe en shake, mens vi ventede på, at bussen hentede os og kørte os til færgen. Vi sejlede med highspeed færgen til Koh Samui. Vi tog ud til Lamai Beach, hvor vi gerne ville bo. Vi bestemte os for at prøve hos Sea Breeze Bungalow, som ligger rigtig hyggeligt og lige ned til stranden.

Menneskene hos Sea Breeze var så søde! Og de var vilde med børnene! Sea Breeze havde også et hotel på den anden side af vejen. Her måtte drengene bruge poolen lige så meget de ville. Man kunne få massage nærmest lige udenfor vores Bungalow. En fuld Thai massage for 300 Bath svarene til 60 kr.

På Koh Samui brugte vi en dag på jeepsafari med Moutain Safari Tours. Vi blev hentet hos Sea Breeze kl. 9.30. På turen kom vi til Big Buddha Templet, hvorfra der er en rigtig smuk udsigt. Derfra kørte vi ud til en kokosplantage, hvor vi fik fortælling, smagsprøver osv. Derefter gik turen til Jungle Route 360, som er det højeste punkt på øen. Her fik vi middagsmad (som var med i prisen), mens vi nød udsigten og omgivelserne. Det er virkelig smukt deroppe! Nærmest ubeskriveligt. Derefter gik turen til Magic Garden, som er en hemmelig buddhistisk have. Det er et meget specielt og anderledes sted. Børnene følte det nærmest som en slags legeplads af sten. Der er selvfølgelig en større betydning bag haven end det.

Udleve drømmen i Thailand

Efter Magic Garden gik turen til et af øens vandfald. Her kunne der bades i den smukke natur mens vandfaldet brusede ned.  Det var en fed oplevelse! Søen var 2 meter dyb, og vandet en smule koldt. Så gik turen videre til et sted, hvor man kunne få taget billeder med en tigerunge. Det er ikke noget, som vi har lyst til at støtte op om, og man må gøre op med sig selv, hvad man synes om disse turistattraktioner, som findes mange steder i Thailand. Vi valgte dette fra!

Næste stop var ved den mumieficerede munk. Det var ret specielt og drengene synes det var fedt, men også lidt uhyggeligt. Han sad der bag glasset, med solbriller på. Selv håret var velbevaret. Sidste stop på turen var Grandmother & Grandfather, som er to store sten, der efter sigende ligner to mennesker, som omfavner hinanden fra luften. Det siges også, at man ikke har set Koh Samui før man har besøgt dette sted. Så det måtte vi da også.

Denne jeep safari var virkelig gennemført, og fyldt med gode oplevelser. Samtidig var der sjov og spas, som vandkamp med de modkørende jeeps, sjove gode guider og god planlægning, så der ikke var fyldt med mennesker på det forskellige stop. Vejene var ret vilde oppe i bjergene! Noglegange var det bare to spor, som vi kørte på. Vi gav 6500 Bath som svare til 1300 kr. Vi brugte 4 dage på Koh Samui, inden vi rejste videre til Koh Tao.

Udleve drømmen i Thailand

Koh Tao

Koh Tao er som at komme til et paradis! I hvert fald for os. Der er så smukt! En perfekt blanding af store klippe sted, frodig bevoksning og små fine træhytter. Vi boede i en træhus ved P.D ressort, som ligger lidt udenfor byen. Turen derop går ad stejle små bjergvej og selve stedet er smukt med træhuse på stolper, som står i etager ned ad skrænterne. Der er dog et stykke til byen og det kræver en taxa at komme derind. Taxaerne på Koh Tao er firehjulstrækkere, hvor man sidder på ladet. Det i sig selv, var en sjov oplevelse. Lige noget for drengene. Menneskene på P.D Ressort var skønne og utrolig hjælpsomme, hvilket jeg tror at nærmest alle Thai’er er!

Vi brugte en dag på at tage på snorkle trip med Sangthong tours. Igen en super gennemført tur, hvor vi stoppede ved 4 punkter. Her sprang vi i vandet, sammen med en guide, som kunne føre hen, hvor der virkelig var mange fisk! Livet under vandet på Koh Tao er vildt! Det vrimler med smukke fisk, og andre dyr. To piger på båden så en lille haj, det gjorde vi desværre ikke. Der er også ofte set havskildpadder derude, men de viste sig heller ikke denne dag. Til gengæld var der fisk! Masser af fisk og de var meget tæt på! På turen blev der serveret lækkert middagsmad, som var med i prisen plus kaffe, vand og frugt. Turen sluttede af på Koh Nang Yuan, som er den smukkeste lille ø med det klareste vand og det fineste sand! Fiskene svømmer mellem fødderne på en. Dog har thai’erne fundet ud af at turisterne er vilde med øen og alt koster penge. Selv den udendørs bruser! Men til trods for det, så var øen virkelig et besøg værd! Vi gav 3000 Bath hvilket svare til 600 kr. Trætte og mætte på oplevelser tog vi hjem til ressortet.

Udleve drømmen i Thailand

Dagen efter tog vi til Sairee Beach, som er super skøn! Spækket med gode restauranter langs stranden. Det er så smukt på Sairee strand, hvor taxabådene ligger i vandet. Stranden er fin og vandet badevenligt. Vi boede på Koh Tao i 4 dage og nød hver eneste dag, inden vi rejste tilbage til Koh Samui.

Udleve drømmen i Thailand

Tilbage til Koh Samui

Denne gang flyttede vi ud til Mae Nam Beach, hvor vi boede ved Moonhut Bungalows. Det smukkeste lille ressort, som ligger på den skønneste lækre strand! Her serveres rigtig godt mad i restauranten og man kan få massage på stedet. Vi brugte rigtig meget tid på bare at bade og lege på strande. Deres strande er utrolig børnevenlige. Efter et par dage hos Moonhut, blev det tid til at tage hjem.

Tilbage til Danmark

Vi fløj fra Koh Samui’s lille hyggelige lufthavn og hjem til Danmark, med et par stop på vejen.

Vi tog hjem med en følelse af, at vi bestemt må tilbage igen! Thailand er så meget på en gang!

  • Landet er umådelig smuk!
  • Det er billigt og super nemt at komme rundt.
  • Thai’erne er så venlige, åbensindede og hjælpsomme! Og så er de vilde med børn.

Det er trygt at rejse rundt derned og når man tager afsted alene med 4 børn, er det skønt at mærke hvor smilende, venlige og søde menneskene omkring en er!

Vi her i familien har fået Thailand med os hjem, som et fantastisk minde i vore hjerter.

Hvis du vil læse mere til familiens rejseoplevelser, så kan du finde deres blog her: I Vores Verden eller på deres instagram som du finder her.

Avatar

Mit navn er Oliver, og jeg er en 24-årig nordjyde med rejsefeber. Med en masse rejseerfaring i rygsækken finder jeg dagligt de bedste rejsetilbud til dig. Du kan læse mere om mig (og Travelscoop) ved at klikke HER. __________________________________________________________________________________________________ Dette indlæg kan indeholde affiliate-links (reklamelinks), som betyder at jeg tjener et mindre beløb, når du klikker på mine links. Denne indtjening er med til at drive bloggen, og samtidig sikre at indholdet er gratis, og ikke mindst fri for irriterende bannerreklamer osv. Det kan du læse mere om her: rejselinks

Skriv en kommentar