Gæstebloggere Inspiration

New Zealand: The land of the long white cloud

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Har du nogensinde overvejet at besøge New Zealand? Julie trængte til en pause fra studiebøgerne og valgte at hoppe på en flyver til New Zealand. Planen var at mødes med hendes bedste veninde, som allerede befandt sig i landet, og sammen skulle de drage ud på deres livs eventyr. I dette blogindlæg fortæller Julie om deres rejse, og hun har udvalgt 6 highlights fra turen, som hun vil dele med dig. God fornøjelse!

Skrevet af Julie Frost Dahl

3 uger i dette fantastiske land, er bestemt ikke nok, men klart det hele værd! Manglede en pause fra studiet og bøgerne derhjemme og tog derfor en impulsiv tur til The land of the long white cloud – New Zealand. Målet var at besøge min bedste veninde, der i 4 måneder arbejder i kiwi sæsonen, og sammen med hende få et eventyr med hjem i rygsækken. I en kassebil af en Mazda, kørte vi hvorhen vi ønskede. Camperede hvor vi ville og sov bag i bilen, når mørket lagde sig på. Jeg har udvalgt seks highlights, der kan overbevise netop dig om at New Zealand er et besøg værd!

Bay of Island

Byen Paihia i Bay of Island ligger godt tre timer nord for Auckland lufthavn, og var turens første højdepunkt. Monteret på bilen, havde vi en kajak, som blev smidt i det turkisblå vand. Med medbragte lakridspiber udforskede vi nogle af de små smukke øer, der ligger i den store bugt. Hvis vejret indbyder til det, er der rig mulighed for at se delfiner og nyde smukke strande.

New Zealand

Bay of Plenty

Min veninde, bor og arbejder i byen Te Puke, som ligger i Bay of Plenty. Området har ikke fået sit navn af ingenting. Bugten har overdådige mængder af fantastisk natur med alt fra vandfald, smukke udsigtspunkter, fabelagtige stande og utallige får på uendelige grønne, bakkede marker.  Som certificeret dykker, blev der også tid til en bådtur, hvorfra livet under vandet blev beundret.

Rotorua

Førstehåndsindtrykket af byen Rotorua er umiddelbart ikke charmerende. En svovl-lugt dominerer hele byen, men med den følger den termiske aktivitet, som ligger til grund for naturskønne opleverler. I Te Puia reservatet så vi gejsere, boblende mudder, en levende kiwi fugl og traditionel maui kultur og håndværk.

Taupo

Byen Taupo ligger ved New Zealands største sø, der er skabt i tidernes morgen, af et vulkanudbrud. Søen var indbydende til flere kajakekspeditioner, hvor imponerende klippeudskæringer, fremført af den indfødte maui befolkning, blev opdaget.

Derudover blev Taupo byen, hvor livets helt store adrenalineksplosion blev gennemlevet. Et faldskærmsudspring fra 4,5 km højde satte gang i blodomløbet og udsigten fra kyst til kyst har printet sig fast på nethinden.

Blot en time fra Taupo by, på den anden side af søen, ligger Tongariro National Park. Her gemte sig et af turens absolut største højdepunkter. Tongariro Crossing, er en vandretur på omkring seks timer, der tager dig igennem et øde landskab domineret af vulkaner og ubeskrivelig smukke turkise svovlsøer.  Et landskab, der er for eventyrligt til at beskrives, og som bør opleves med egne øjne.

New Zealand

Waitomo caves

De endeløse naturoplevelser fortsætter, og på vestkysten ligger Waitomo caves som en lang række perler af grotter. En bådtur gennem en af de større grotter gav oplevelse af, at se glowworms, der lyste grottens loft op, som var det mælkevejen. Grotternes formationer og opstående var intet mindre end fascinerende.

New Zealand

Coromandel

Eventyrets sidste mellemakt blev på spidsen, Coromandel, der gemmer på betagende strande. Hot water beach, er en unik strand, hvor termisk aktivitet varmer vandet under stranden op, så man med skovl og tålmodighed, kan grave sig til sin eget jacuzzi. Cathedral Cove, er et hulrum gennem en klippe, som står storslående og understreger, hvor beundringsværdigt naturen er. At campere i Coromandel, og fange friske fisk direkte fra kajakken, var den helt perfekte afslutning på et helt fantastiske eventyr.

Avatar

Mit navn er Oliver, og jeg er en 24-årig nordjyde med rejsefeber. Med en masse rejseerfaring i rygsækken finder jeg dagligt de bedste rejsetilbud til dig. Du kan læse mere om mig (og Travelscoop) ved at klikke HER. __________________________________________________________________________________________________ Dette indlæg kan indeholde affiliate-links (reklamelinks), som betyder at jeg tjener et mindre beløb, når du klikker på mine links. Denne indtjening er med til at drive bloggen, og samtidig sikre at indholdet er gratis, og ikke mindst fri for irriterende bannerreklamer osv. Det kan du læse mere om her: rejselinks

Skriv en kommentar